by artisbusiness.hu 2024. Apr 15.

Artist 2 Watch: támogatás független hazai előadóknak

A WM Music Distribution mintegy egymillió forint értékű segítséget nyújt hat zenésznek.

A piacvezető zenei disztribútor, a WM Music Distribution (WMMD) támogatása többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

A WMMD 2008 óta foglalkozik digitális zeneterjesztéssel; több mint kétezer partnerük között – a pályakezdőkön kívül – számos kiemelt előadó található. A disztribúció mellett olyan szolgáltatásokat vezettek be, amelyek megkönnyítik partnereik érvényesülését a digitális zene világában.

Az elmúlt években több mint 20 millió forint értékben finanszíroztunk videoklipeket, online marketingkampányokat és más projekteket. E tevékenység következő lépcsőfoka az Artist 2 Watch program, amelyet kifejezetten a feltörekvő előadók támogatására hoztunk létre” – mondta Gedeon Andrea, a WMMD vezető menedzsere. 

Forrás: WMMDForrás: WMMD

Az artist2watch projektet azért indítottuk, hogy a korábbi kereteink közül kilépve egyéb eszközökkel is tudjuk támogatni a feltörekvő előadókat. A program célja, hogy azoknak a partnereinknek tudjunk extra szakmai és anyagi támogatást nyújtani, akik a mi szempontjaink szerint kiemelten teljesítenek, és a lehetőségeikhez mérten hatékonyan használnak minden olyan rendelkezésre álló eszközt, ami egy profi produkció építéséhez szükséges. Mi ezt a befektetett munkát szeretnénk elismerni azzal, hogy melléteszünk néhány olyan eszközt, ami nem kapcsolódik ugyan a digitális terjesztéshez, de segítségére lehet az előadóknak a karrierjük építésében. A támogatott előadókat szubjektív szempontok alapján választjuk, a programba egyelőre nincs lehetőség jelentkezni. 2024-ben az artist2watch keretében hat előadót fogunk támogatni, a program első két résztvevője Ben T Kadar és WXLFLESS” – írják köleményükben.

A támogatási elemeket úgy alakították ki, hogy egy-egy új megjelenés sikerességén segíthessenek. A hat előadó aktuális új lemezeinek promóciója a WMMD szakmai és anyagi támogatásával zajlk majd. Az előadók emellett négy szakemberrel személyre szabott beszélgetést is folytathatnak: Biczó Andrea, a Budapest Park PR-menedzsere a zenei kommunikáció, Molnár Tamás énekes-dalszerző a zeneszerzés-szövegírás, Nagy Adrienn, a Művészetek Völgye programigazgatója a koncertszervezés és a menedzsment, Vígh Arnold zenei rendező és producer pedig a stúdiótechnika és a produceri munka terén osztja meg szakmai tapasztalatait és tudását.

Ben T Kadar trapes-hiphopos szólóprojektjével 2020 óta aktív szereplője a zeneiparnak, néhány hét múlva jelenik meg új lemeze. A fiatal rapper, Wxlfless előző lemezén mások mellett Beton.Hofival és Csokyval dolgozott együtt, szerzett zenét a Nemzeti Filmintézetnek. Neki is hamarosan megjelenik új lemeze.

A WMMD digitális zenei díjat is létrehozott azzal a céllal, hogy olyan előadókat ismerjen el, akik objektív szempontok alapján kimagasló eredményeket érnek el az online platformokon. Az öt kategóriából négy esetében valós eredmények, felhasználási adatok döntenek – a legtöbb stream, a legtöbb feliratkozó, a legnagyobb aktivitás, a valós hallgatottsági adatok. Ezek a kategóriák évről évre változnak – követve az új lehetőségeket a digitális zenében.

Az ötödik kategóriában minden alkalommal az év partnerét díjazzák: azt az előadót vagy kiadót, akivel a leghatékonyabban és leggördülékenyebben tudtak együtt dolgozni a tervezésben és a közös célok elérésén.

A WMMD-díj tervezője Abonyi Alma, aki 2005 óta nagy szenvedéllyel kutat, kísérletezik az új technikákkal, trendekkel a gyanták és kompozitok világában. Alkotóműhelye, a Rezina Studió az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába. Alma a négy alapkategória és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus műalkotást álmodott meg, amellyekkel zenei benyomásokat absztrahált a saját eszközeivel. 

Nyitókép: Be T Kadar (forrás: WMMD)

Lásd még: „Már pár tízezer forintból is lehet eredményeket elérni”– Az online marketing működése a zeneiparban

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!