by artisbusiness.hu 2022. Dec 08.

Jótékonysági séta a Zsidónegyedben az Adománytaxi javára

– Tegyünk egy budapesti kulturális sétát együtt, és ezzel támogassunk közösen egy jó ügyet!

Az Adománytaxi igényeket és embereket köt össze. Lehetőséget teremt arra, hogy a tévhitek helyére a saját tapasztalat lépjen. Egy szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalomért dolgoznak, melynek mindenki a résztvevője, egyben alakítója lehet – írja az adománytaxi.hu

Az Adománytaxi a (főleg Budapesten) felhalmozódó, felesleges, megunt, de jó állapotban lévő ruhákért, használati tárgyakért házhoz megy önkénteseivel, összegyűjti és házhoz viszi azokat a legszegényebb falvakba egy-egy közösségi nap keretében.

Az alapítvány vezetője, Horn Tamás felkérte Nádas Kata idegenvezetőt, sétavezetőt az Adománytaxi Adománygyűjtő Nagykövetének. Azért, hogy az Adománytaxi 2023-ban is folytathassa tevékenységét, Nádas Kata támogatókat keres. Százezer forint összegyűjtését tűzte ki célul, ezt sikerült is elérnie, de továbbra is elkél a segítség, hogy minél több adományt juttathassanak el a rászorulóknak.

Forrás: Nádas Kata Facebook-oldala

December 11-én (vasárnap) 14:30-tól Budapest Zsidónegyedében tart jótékonysági sétát, s közben mesél a városrész történetéről, építészetéről, kultúrájáról, titkairól. Lemond a honoráriumáról, azt és a bevétel teljes összegét az Adománytaxinak ajánlja fel.

A szervezet bármekkora összeget örömmel fogad. Az adományozók az alábbi kiadások fedezéséhez járulnak hozzá: egy autópálya-matrica ára 3820, egy darab Á-Lom ágy eljuttatása egy rászoruló gyereknek 5000, egy önkéntes sofőr útiköltsége egy átlagos adományúton 10 000, egy teherautó bérleti díja 25 000 forint, egy adománnyal teli teherautó úti költsége 50 000, egy vidéki közösségi nap teljes költsége (útiköltség, eszközök, munkadíj) 100 000 forint.

Az Adománytaxi csapatát egyébként néhány napja Önkéntességért Díjjal jutalmazta az idén húszéves Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA). 2022-ben A legjobb közösségi kezdeményezés kategóriában vehették át az elismerést az ukrán menekültekért végzett munkájukért. A háború kitörése óta több mint tíz tonna, többségében budapesti háztartásokból begyűjtött adománnyal segítették a kárpátaljai belső menekülteket. „Köszönjük kárpátaljai partnerünknek, az M. Pokrova Charity Foundation-nek és természetesen azoknak, akikről a díj szól: fantasztikus önkénteseinknek”  írják Facebook-oldalukon.

Azok számára, akik nem tudnak a december 11-ei sétához csatlakozni, de szívesen hozzájárulnának anyagilag az Adománytaxi működéséhez, egy kis meglepetéssel készülnek. A kampány alatt hetente kisorsolnak valakit, akinek Nádas Kata kétéves lányával együtt egy-egy adag sütit sütnek.

További részletek a sétáról ITT, az adománygyűjtésről pedig ITT olvashatók.

Nyitókép: Kazinczy utcai zsinagóga (forrás: haristravel.hu)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!