by artisbusiness.hu 2023. Jul 07.

Július 21-én indul a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

Az Art is Business játékán most belépőt is nyerhetnek a fesztiválra.

Idén július 21. és 30. között rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált. A kikapcsolódni vágyókat továbbra is Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre várják a szervezők a nyár legszínesebb tíz napjára. Az Art is Business nyereményjátékán most belépőket is kisorsolunk az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljára.

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

A Művészetek Völgyében minden adott ahhoz, hogy kicsit kikapcsoljunk a rohanó hétköznapok világából, hogy a tíz nap után feltöltődve térjünk vissza a mindennapok körforgásához. A reggel indulhat jógával, biciklizéssel vagy a környék felfedezésével, napközben pedig elmerülhetünk a beszélgetések, kézműves foglalkozások, színházi és irodalmi programok sorában.

A Harcsa Veronika Udvarban interaktív énekes workshop várja az érdeklődőket minden nap, a Tűzoltószertár Élő Galériában a kiállítás és a művészetterápia kapcsolódik össze, az Analóg Udvarban pedig a fotózás rejtelmeit ismerhetjük meg. A LEMangUria Kreatív Mozgásudvar a testet és a lelket is átmozgatja, az Ősök Háza, a Tarisznya Evangélikus Udvar és a LéleKzet Református Udvar gondolatébresztő beszélgetéseket kínál, míg a Művészetek Zöldjében a kitelepült környezetvédelmi szervezetekről a fenntarthatóságról tanulhatunk játékokkal és különféle workshopokkal. Kreatív alkotó, valamint irodalmi foglalkozásokért érdemes a Poket Udvar és a Lőtér programjait is átböngészni, a Cirque du Tókertben pedig minden nap más trükköt leshetünk el a Firebirds társulat segítségével. 

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

  • Nyereményjáték: Az Art is Business és a Művészetek Völgye közös nyereményjátékán 4 db egynapos páros belépőt nyerhetnek azok, akik július 9. 20 óráig kommentben megírják nekünk az alábbi Facebook-poszt alatt, hogy melyik három programon vennének részt szívesen a Völgyben. 

 

Aki a helyi ízeket és különlegességeket keresi, annak érdemes betérnie a helyi vendéglátóhelyek egyikébe, míg az Éltető Völgyben a Balaton-felvidék ízeit ismerhetjük meg. A kapolcsi kézműves vásár forgatagában idén is válogathatunk a kézművesek portékákból. 

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

A rock and rolltól az operáig 


A Művészetek Völgye zeneileg is sokszínű: a könnyűzene mellett teret kap a komoly- és klasszikus zene, a folk, a világzene és a jazz is. A Panoráma Színpadnál olyan koncertekre tombolhatunk, mint a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal közös A Dal a miénk 2.0 című műsora, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik. Taliándörögd új zenei helyszínén, a Lőtéren pedig többek közt a Hundred Sins, a Cloud9+, a Cari Cari, a Slagwerk den Haag, az Anima Sound System, a Mörk és a Middlemist Red lép fel. 

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

Mindeközben a Cirque du Tókertben a csillagos ég alatt élvezhetjük Zorán, Dés László, Kern András, a Magyar Állami Operaház és a Danubia Zenekar koncertjét, de több újcirkuszi és kortárstánc produkciót is megcsodálhatunk majd. A kapolcsi római katolikus templomban játszik többek közt Szokolay Dongó Balázs, hallhatjuk a Weiner-nap alkalmával a Weiner Leo Zeneiskola ifjú tehetségeit, valamint itt lép fel a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Danubia Zenekar Brácsa együttese is. A vigántpetendi templomban „fészkelő” Papageno Klasszikban minden nap egy új zeneszerzőt ismerhetnek meg a nézők a fellépők segítségével. 

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

A Kőbánya Udvara idén már a Póka Udvar nevet viseli továbbvíve Póka Egon zenei örökségét. Ennek megfelelően ifjú tehetségek és legendák is játszanak majd az udvarban, többek közt a godfater., a The Pontiac, Áron András & The Black Circle Orcheastra és az idén húszéves PASO is. A tavaly debütált Petőfi Udvar nevéhez híven az idén kétszáz éve született költőóriás előtt tiszteleg, így az udvarban megjelenik minden, ami Petőfi. Irodalmi és alkotóművészeti programokkal, kiállításokkal várnak mindenkit, bemutatva a PKÜ szerteágazó munkásságát. A Hajógyár színpadán lépnek fel a Hangfoglaló Program támogatottjai is, valamint az Aranyakkord, a Fiúk, a Belau, Bérczesi Róbert, a Pandóra Projekt, Lil Frakk és Sisi is.

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

Világzenei fronton olyan előadókra perdülhetünk majd táncra a taliándörögdi Világzene Udvarban, mint Palya Bea és zenészei, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Cimbaliband, a Góbé, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, míg a Hagyományok Háza FolkUdvarban többek közt a Naszály és a Fonó zenekar is fellép. Emellett tánctanítással, zenés népi kvízzel és hajnalig tartó folkkocsmával várják a fesztiválozókat. 

A Művészetek Völgye műfajok tekintetében is egy színes kavalkád, ahol a könnyűzene mellett a jazz, a folk, a klasszikus-, a komoly- és a világzene is helyet kap. Idén a Művészetek Völgye ad otthont a Magyar Jazz Ünnepe koncertsorozatnak. Ennek keretében előadásokat, beszélgetéseket és workshopokat is tartanak Kapolcson, a Magyar Jazz Szövetség Udvarában. A fesztivál egyik legemblematikusabb udvara a Harcsa Veronika Udvar is erről árulkodik, ahol bár a jazz jelenti a fősodort, de színpadra lépnek olyan előadók is, mint az Analog Balaton, Barkóczi Noémi és Ester Wiesnerova. Emellett bemutatja műsorát a Modern Art Orcheastra, a Jazzbois, a Karaván Família és Harcsa Veronika Gyémánt Bálinttal közös formációja is fellép. Az udvar ezúttal új helyszínen, a természethez még közelebb, a Malom-parton várja a fesztiválozókat. 

Forrás: Művészetek Völgye FesztiválForrás: Művészetek Völgye Fesztivál

A Művészetek Völgyében idén kétezerkétszáz programmal várják a fesztiválozókat. A közlekedést ezúttal is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között, aki pedig a szállásfoglalással lemaradt, annak érdemes Tapolca és Veszprém szálláshelyeit is megnézni, ugyanis a fesztiváljárattal azok is könnyen elérhetők. 

További információk: ITT.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Hangulatkép a fesztiválról (forrás: Művészetek Völgye Fesztivál) 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!