by artisbusiness.hu 2023. May 26.

Különleges koncertekkel várják a jazzrajongókat Szentendrén 

Nyolc koncerttel várja közönségét a Jazz Estek Szentendre (JESz) rendezvénysorozat június 2. és június 4. között, immáron harmadjára.

A jazz a Barcsay Udvar meghitt hangulatú szabadtéri színpadán azonban nem három éve szólalt meg először: az idei programban több olyan muzsikus is szerepel, akik Szentendre jazz-hagyományát az utóbbi évtizedekben megalapozták, és ezt a helyszínt is nevezetessé tették. Mások mellett fellép az Oláh Szabolcs Quartet, Szőke Nikolett, a fesztivált pedig Dresch Mihály legendás kvartettje zárja.

Június 2-án az Oláh Szabolcs Quartet lép színpadra, az Accord vonósnégyessel kiegészülve. A nyolc zenész egy szellemi utat bejáró történet ívét rajzolja meg a szvitben, amelyet előadnak közösen.

Szabó Dániel zongoraművész kvintettjében ezúttal nem azok az amerikai zenészek játszanak, akikkel évek óta dolgozik, hanem két olyan kiváló szaxofonos: Bacsó Kristóf és Ávéd János. A Dresch Quartetből ismert Gyáni Marcell bőgőn, Csízi László pedig dobon kíséri majd őket. 

Június 3-án az egyik legsikeresebb fiatal zongorista, Oláh Krisztián is színpadra lép Szentendrén. Legújabb, immáron harmadik szerzői lemezét mutatja be. A fiatal zenész kora ellenére rengeteg versenyt, díjat, ösztöndíjat és elismerést nyert már. A koncerten édesapja, Oláh Kálmán – az egyik legnagyobb hazai zongorista – is fellép, csakúgy mint Oláh Krisztián testvére, ifjabb Oláh Kálmán szaxofonos. A zenészeket Orbán György bőgőn, Serei Dániel pedig dobon kíséri. 

Szintén június 3-án ad koncertet Szőke Nikoletta olyan jazz-zenészekkel, mint Fekete Kovács Kornél, László Attila, Horváth József és Balázs Elemér. Szőke Nikoletta – ahogy lemezein – most is énekel majd örökzöldeket, saját szerzeményei mellett.

Június 4-ére az etnojazz rajongóit várják a szervezők Szentendrére. A műfaj két jelentős előadója, az Ektar Quintet és a Dresch Quartet lép majd színpadra. 

További információk: ITT.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép:  A Barcsay udvar a Jazz Estek Szentendre (JESz) rendezvénysorozat egyik estjén (forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldal) 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!