by artisbusiness.hu 2021. Aug 03.

„Mint amikor a kakaós csigának csak a közepét esszük”

Művészet és gasztronómia új találkozása: Kodály Aperitif

A tízéves Kodály Központ és a kétszáztíz éves Pannon Filharmonikusok a Zsolnai Örökségkezelő NKft.-vel együttműködve friss nyáresti élményeket kínál 2021. augusztus 18-a és 22-e között. A Kodály Aperitif elnevezésű új fesztivál öt napra áthelyezi a város főterét a Kodály Központ tetőteraszára, az épületet körülvevő parkba és ligetbe. Írók, költők, festők, szobrászok és építészek járnak-kelnek majd Pécsett, street foodként csipegetheti a kultúrát a közönség.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá. Napközben díjmentes programokkal várják a családokat a tóparti ligetben, és frissítő finomságokat kínálnak a Gasztro-udvarban.

Forrás: kodalyaperitif.hu

A PFZ Rossini-gálával, augusztus 20-ai ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül a rendezvényre. „Eljött a pillanat, amikor a Kodály Központ környékét is birtokba vehetjük, és a szabadban élvezhetjük a nyári estéket, a zenét, a gasztronómiát és a hosszú szünet után újjáéledő társasági életet. A Pannon Filharmonikusok muzsikusai kijönnek a hangversenyteremből, így ha még nem találkoztunk velük, nem voltunk a hangversenyteremben, itt az alkalom az ismerkedésre. Később pedig mi mehetünk be a koncertterembe, ha úgy érezzük, szeretnénk többször klasszikus zenét hallgatni” – írják a zenekar honlapján. – Olyasmi zenei élményre számíthatunk, „Mint amikor a kakaós csigának csak a közepét esszük – nagy mennyiségben.”

A fesztiválon fellép a Modern Art Orchestra, amely olyan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél. Az Az Vagy Nekem című programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával és a Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal is találkozhat a közönség.

Az érdeklődők a – madártávlatból zongorabillentyűknek látszó – lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon, szeparált páholyokban vagy a parkban, pokrócokon piknikezve élvezhetik az előadásokat.

További információk:

https://www.kodalyaperitif.hu/

https://www.facebook.com/kodalyaperitif 

Nyitókép: Kodály Központ (forrás: kodalyaperitif.hu)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!