by artisbusiness.hu 2023. Jul 04.

Nyárra Szigligetre költözik a Centrál Színház

A 2:22 című darab július 24-étől augusztus 4-éig – július 29-e kivételével – minden este 21 órakor látható a Szigliget Várudvarban.

Szerelem, csalódás, humor és talán szellemek: a fordulatokban és érzelmekben bővelkedő 2:22 című előadás Martinovics Dorina, Lengyel Tamás, Ágoston Katalin és Mészáros András főszereplésével Puskás Tamás rendezésében lesz látható a Balatonnál. Danny Robins – eredetileg a londoni West Enden bemutatott – műve tavaly a WhatsOnStage Awards-on a legjobb darab díját nyerte el.

A történet szerint Jenny biztos benne, hogy új házukban minden éjjel 2 óra 22 perckor kísértet jár, de asztrofizikus férje, Sam hallani sem akar erről. Veszekedésbe torkollik a szülés utáni első vendégség, ahol a férfi pszichológus barátnője Lauren és új párja Ben a meghívottak. Valóban léteznek szellemek? Hiedelmek és tudomány ütközik, de van valami a levegőben, és egyre furcsább dolgok történnek. Jenny azt követeli, maradjanak ébren 2:22-ig, hogy kiderüljön az igazság.

Danny Robins misztikus története a londoni West End egyik legújabb szenzációja. Csodálatos mese, döbbenetes csattanóval. „A negyvenhat éves, stand up-os múlttal rendelkező, elismert angol szerző misztikus thrillere a tavalyi év szenzációja volt Londonban. A darab – ahogy a címe is sejteti – a jelenünk problémáiról beszél, a szeretet nélkülözhetetlenségéről szól. Az ember ma magányosabb, mint valaha volt. Meghódíthatjuk a Marsot, de ha a szeretet nem melegíti az életünk, minden győzelmünk hiábavaló” – mondta az előadás rendezője, Puskás Tamás.

Forrás: A Centrál Színház Facebook-oldalaForrás: A Centrál Színház Facebook-oldala

Az előadás több szereplőjét ismerheti a közönség a televízión keresztül. Érdemes hát színpadon is megnézni a Pepe sorozat Lauráját és a Társas játék Lénáját, Martinovics Dorinát, a Mi kis falunkból, a Nagy Fehér Főnökből és az Apatigrisből ismert Lengyel Tamást, valamint a Drága Örökösök és a Doktor Balaton sztárját, Mészáros Andrást. A darabot Puskás Samu és Puskás Dávid fordította, jelmeztervező Matis Edit, a díszlettervező Bagossy Levente. Az előadás zenéjét Puskás Dávid szerezte, a fényterv Friedrich Gergely munkája.

Bővebb információ ITT.

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: jelenet a 2:22 című előadásból (fotó: Horváth Judit)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!