by artisbusiness.hu 2022. okt 13.

Oláh Krisztián első vinyllemeze

– A Crescendo Remastered közösségi finanszírozásból valósul meg

Közösségi finanszírozási kampányt indított az Oláh Krisztián Quartet, amelynek célja legújabb, Crescendo című albumuk vinyl kiadásának megvalósítása. A befolyt összegből a kvartett dupla bakelit formátumban, CrescendoRemastered címen tervezi kiadni a lemezt, amelyen az eredeti nyolc kompozíció mellett helyet kapnak eddig kiadatlan vagy újramasterelt számok is. A lemez várhatóan karácsony előtt jelenik meg.

Oláh Krisztián Quartet (fotó: Hegyi Júlia Lily)

Az Oláh Krisztián Quartet 2022 márciusában adta ki Crescendo című albumát, amelyet élőben a Magyar Zene Háza színpadon mutattak be. A lemez megjelenése után a kvartettet vezető Oláh Krisztián egy videósorozattal is jelentkezett Crescendo InSight címen, amelynek egyes részeiben az album kompozícióit elemzi a hallgatóság számára. A Crescendo projekt most újabb szintre lép: bakelit formátumban is kiadják az albumot, amely várhatóan 2022 karácsonya előtt jelenik meg.

Oláh Krisztián (fotó: Hegyi Júlia Lily)

A lemez kiadásának ötlete a közönségtől származik, Oláh Krisztián ugyanis a hallgatóság javaslatára tűzte ki célul, hogy az online lehetőségek mellett fizikailag kézzelfogható módon, bakelitlemezen is lehessen hallgatni a kvartett munkáját. Mivel azonban egy lemez vinyl (bakelit) kiadásának komoly költségei vannak, a zeneszerző-zongoraművész a közönséget bevonva, közösségi finanszírozási kampányt szervezett a források előteremtésének érdekében. A kvartett a Budapest Jazz Clubban, a BJC Big Banddel közös koncerten indította el kampányt.

A támogatók több lehetőség közül is választhatnak. Az előrendelés mellett az érdeklődők beszerezhetik a kvartett korábbi albumait, illetve jelentkezhetnek egy zárt körű zenehallgatásra is a négy zenésszel, amelyet kötetlen beszélgetés követ. A legbőkezűbb patrónusok pedig igazán szép ajándékkal lesznek gazdagabbak: jegyet kapnak az Oláh Krisztián Quartet különleges, egyszeri VIP stúdiókoncertjére november 20-án, ahol a tavasszal megjelenő új anyagot hallhatják először, exkluzívan, miközben részesei lehetnek a kvartett legújabb lemezfelvételének.

A közösségi finanszírozási kampány ITT érhető el a támogatók számára.

Nyitókép: Oláh Krisztián Quartet koncert a Zene Házában (fotó: Hegyi Júlia Lily)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!