by artisbusiness.hu 2023. Jan 19.

Összefogott egy hungarikum gyártója és egy színház

A Hegedűs a Pick Szeged Zrt. épületéből indul útjára, és meg sem áll a háztetőig.

Idei évadának legnagyobb volumenű bemutatójára készül a Szegedi Nemzeti Színház: minden idők egyik legismertebb musicaljét, a Hegedűs a háztetőnt március 17-étől, Barnák László rendezésében, a Nagyszínházban láthatja a közönség. A Hegedűs a Pick Szeged Zrt. tulajdonában lévő épületből indul útjára, és meg sem áll a háztetőig – írja a szinhaz.szeged.hu.

Az önkormányzati fenntartású intézmények kötelező zárva tartása alatt a Pick Szeged Zrt. biztosít helyszínt a Hegedűs a háztetőn próbáinak a Felső Tisza-parti épületében. A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a mintegy hetvenfős stáb kényelmesen készülhet fel a 2022/23-as évad szuperprodukciójára.


Felföldi Károly (Pick Szeged Zrt.) és Barnák László (fotó: Szabó Luca / Szegedi Nemzeti Színház)

Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója elmondta: nagy öröm számukra, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújthatnak a Szegedi Nemzeti Színház társulatának. Lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a szegedi kulturális életet, dolgozóik számára is biztosítják a kultúrafogyasztást, ezért is váltanak évek óta mecénásbérletet a teátrumba.

A Hegedűs a háztetőn próbája a Pick Szeged Zrt. tulajdonában lévő épületben (fotó: Szabó Luca / Szegedi Nemzeti Színház)

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója szerint hatalmas segítség a Hegedűs a háztetőn csapata számára, hogy a Pick Szeged Zrt. próbahelyszínt biztosít. Ezt az együttműködést országos szinten is példaértékűnek tartja a forprofit szektor és a kulturális intézmények számára egyaránt, különösen ebben az időszakban. Mindkét félnek gyümölcsöző az együttműködés, hiszen a forprofit szektorban a munkavállalók számára nyújtott kulturális élmény erősíti a cég iránti elköteleződést, és javítja a munkamorált is.

Nyitókép: Felföldi Károly (Pick Szeged Zrt.) és Barnák László (fotó:Szabó Luca / Szegedi Nemzeti Színház)

 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!