by artisbusiness.hu 2023. Mar 07.

Pályázat három hónapos alkotói ösztöndíjra

Akademie Schloss Solitude ⚫️ art quarter budapest művészcsereprogram

Folytatódik az art quarter budapest művészcsereprogramja Európa egyik legjelentősebb műteremházával és művészeti központjával, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-del. Az együttműködés értelmében idén egy hazai képzőművész három hónapos alkotói ösztöndíjat nyer a Schloss Solitude-be, amelyre pályázatot hirdetnek.

Pályázni 2023. március 24-én éjfélig lehet. A pályázati anyagot az ITT található űrlap kitöltésével lehet benyújtani.

Részvételi feltételek:
A művészeti rezidenciára azok a Magyarországon alkotó, illetve a hazai szcénában markánsan jelen lévő képzőművészek pályázhatnak, akik 2023-ban még nem töltik be 40. életévüket. Alap- és mesterképzéses egyetemi hallgatók nem pályázhatnak.
Az ösztöndíj a 2023. szeptember és november közötti időszakra szól.

A benyújtandó pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

 1. angol nyelvű szakmai önéletrajzot,
 2. angol nyelvű digitális portfóliót,
 3. Legfeljebb két oldal terjedelmű szakmai tervet angol nyelven, amelyben a pályázó ismerteti a rezidencia programra vonatkozó tervét, projektötletét.

A pályázatokról szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai:

  • Dr. Timár Katalin, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kurátora,
  • Dr. Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője,
  • Dr. Kukla Krisztián, az art quarter budapest művészeti vezetője.

A három hónapos ösztöndíj részletei:

  • privát stúdiólakás az Akademie Schloss Solitude épületében (felszerelt konyha, fürdőszoba, háló- és alkotótér),
  • havi 1200 EUR ösztöndíj,
  • utazási költségek (egyszeri oda-vissza út),
  • biztosítás,
  • projektfinanszírozás (a konkrét megvalósulásról az ösztöndíjas, az aqb és a Solitude egyeztetnek).

A pályázók vállalják a pályázat kiírójával való együttműködést, a szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a határidők betartását. A pályázók elfogadják a szakmai zsűri döntését, illetve azt, hogy a zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja. A pályázók elfogadják, hogy adatszolgáltatásuk önkéntes és pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy a szervezők személyes adataikat kezeljék a pályázat elbírálásának ideje alatt. A pályázók részvételükkel elismerik és tudomásul veszik a részvételi feltételeket. Ezek megszegése a pályázatból való kizárást vonhatja maga után. A pályázati támogatás és az együttműködés részleteiről a szervezők a nyertes pályázóval külön megállapodást kötnek. A pályázók elfogadják, hogy a részvétel feltételeit a szervezők indokolt esetben megváltoztathatják.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: art quarter budapest

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!