by artisbusiness.hu 2024. May 10.

Szeretünk, Kátya – gyűjtés Tompos Kátya gyógykezelésére

A Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő egy olyan ritka daganatos betegséggel küzd, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető.

2024. május 9-én Gyűjtés Tompos Kátya kezelésére címmel felhívás jelent meg a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán. „Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség” – írják. 

A „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasóest erejéig látogathatta, amíg állapota ezt megengedte. Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait – a korábbiakkal ellentétben – az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.

Kátya kérésére eddig kizárták a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljanak segítségért – olvasható a bejegyzésben. 

2024. május 25-ére Szeretünk, Kátya címmel jótékonysági gálát szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban.

Fellépők: Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Falusi Mariann, Peller Anna, Dolhai Attila, Wégner Judit, Szőcs Artur, Zöld Csaba, Kalmus Felícián, Szemenyei János, Szélpál Szilveszter, Swing à la Django, Poroszlay Kristóf, Máthé Beáta.
 
Zenei rendező: Hrutka Róbert
 
Az este 7 órakor kezdődő gálára a Szegedi Nemzeti Színház jegypénztárában és online lehet jegyet váltani. A bevétel teljes egészét a Fábián Juli Emlékalapítvány Kátya gyógykezelésére létrehozott
 alapja kapja.

Aki nem tud részt venni a gálán, de szeretné támogatni Kátya gyógykezelését, ezt banki átutalással is megteheti.

A kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
A kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
Kérik, hogy a megjegyzés, illetve közlemény rovatba ezt írják: Tompos Kátya.
 
A gyűjtés határideje a koncert napja, 2024. május 25.

-----------------------------

Tompos Kátya (Corinne) Karantén Élizé, 2020:

És egy másik karanténkarakter 2020-ból:

Nyitókép: Tompos Kátya (forrás: Tompos Kátya Facebook-oldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!