by blog.jofogas.hu/artisbusiness.hu 2021. máj 27.

Társadalmi felelősségvállalás: a Jófogás, a Foxpost és a Tündérpakk Alapítvány adománygyűjtést szervezett

A Jófogás által meghirdetett országos adománygyűjtő akcióban a szegénységben élő egyszülős családoknak segíthetünk.

A szülők világnapjáig, június 1-jéig tart az anyák napján, május 2-án kezdődött kampány. Az egyszülős, rászoruló családok támogatására ruhaneműket, élelmiszereket és higiéniai eszközöket gyűjtenek. 

„A Jótett Csomagokat országszerte, ingyenesen és érintésmentesen adhatod fel 173 Foxpost csomagautomata egyikében, a rászoruló családokhoz pedig a Tündérpakk Alapítvány juttatja majd el az adományokat” – írja a Jófogás blogja

Egy blogbejegyzésben összegyűjtötték, mik az adományozás aranyszabályai, mire figyeljünk, hogy tényleg segíteni tudjunk. 

  • Fontos, hogy csak megbízható szervezeteken keresztül adományozzunk, mint például a Tündérpakk Alapítvány, így biztosan célba ér a csomag. 
  • Fontos, hogy belegondoljunk kinek adományozunk, és olyan csomagokat állítsunk össze neki amire valóban szüksége lehet.
  • Csak olyan dolgokat adományozzunk, amik még jó állapotúak és értékesek, amit akár mi is szívesen használnánk.

Forrás: blog.jofogas.hu

A Jótett Csomagokba bontatlan tisztasági és higiéniai cikkeket, bontatlan baba tápszert és tartós élelmiszert, új vagy használt, de jó állapotban lévő tavaszi/nyári gyermek ruhaneműket várnak. 

  • A ruhaneműknél fontos, hogy csak jó állapotú, tiszta, ma is divatos és használati értékkel rendelkező ruhákat adományozzunk életkor, méret, szezon szerint szortírozva. 
  • Az étkezési és higiéniai cikkeknél arra kell figyelnünk, hogy a termék ne legyen bontott és ne legyen lejárt szavatosságú. Hasznos ha komplett receptekben gondolkodunk és azt is vegyük figyelembe, hogy a számunkra alap tisztálkodási eszközök másnak luxuscikknek számíthatnak.

Forrás: blog.jofogas.hu

A tippeket követve, a gondosan összeállított és becsomagolt csomagokat az ország 173 pontján adhatjuk fel, ingyenesen és érintésmentesen a Foxpost automatáiban. Az adományokat a külön erre kijelölt rekeszekben lehet elhelyezni egy normál díjas adományvonal hívása után. 

Miután az akció lezárult, a Jófogás és a Foxpost eljuttatja a csomagokat a Tündérpakk Alapítványnak, akik gondoskodnak róla, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön.

A Foxpost reméli, hogy az összegyűjtött jótanácsok megszívlelésével sokaktól számíthatnak majd Jótett Csomagokra!

További információk a Jófofogás blogbejegyzésében és a Jófogás Facebook-oldalán találhatók. 

A borítókép forrása: blog.jofogas.hu