by artisbusiness.hu 2023. Feb 11.

The Flying Theatre – az első repülőtéren működő színházi társulat

2023-tól a dániai Billund nemzetközi repülőtere lesz a Flying Theatre bázisa.

A Flying Theatre célja olyan kulturális katalizátorrá válni, ami működésével továbblép az előadó-művészeti szektor klasszikus keretein és új módon kerül kapcsolatba a közönséggel. A Billund nemzetközi repülőtér a világ legelső reptere, ahol rezidens színházi társulat működik.


Det Flyvende Teater (forrás: detflyvendeteater.dk)

A projekt keretében változatos programot kínálnak minden korosztály számára. A nagy forgalmú időszakokban színház- és operaperformanszok lesznek a beszállókapunál és az érkezési tranzitban, illetve különféle havi rendszerességű rendezvényeket, például színházi és táncelőadásokat, felolvasóesteket, vetítéseket, workshopokat és művészeti fesztiválokat tartanak a hangárokban.

A terminálon elhelyezkedő új bázis egyszerre működik majd stúdiószínházként, videóinstallációként és moziként. A projekt más nemzeti és nemzetközi kulturális intézményekkel és eseményekkel együttműködve és azokat összekötve valósul meg, a BLL reptér pedig egy új nemzetközi kulturális hálózat központjává válik.


Det Flyvende Teater 

A Det Flyvende Teater – The Flying Theatre – egy új, Dániából induló művészi kezdeményezés, mely mögött Giuseppe L. Bonifati (Olaszország) művészeti igazgató és Sugataghy Linda (Magyarország) kreatív producer duója áll.

A páros 2010 óta nemzetközi jelentőségű színházakban, galériákban, múzeumokban és művészeti fesztiválokon mutatkozott be munkáival és kapott különböző díjakat Dániában és a világ számos más részén.

Művészeti tevékenységük mellett rendszeresen előadásokat és workshopokat tartanak európai és latin-amerikai művészeti egyetemeken, és a filmiparban is aktívak. A művészpár 2021-ben házasodott össze a billundi reptéren.

Nyitókép: Sugataghy Linda és Giuseppe L. Bonifati
(forrás: Det Flyvende Teater Facebook)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!