by bdpst24.hu//artisbusiness.hu 2021. márc 09.

Tourism is Our Passion fotópályázat

A humort, a hősiességet és a csendet szeretnék látni a fotókon, amelyek bemutatják és visszaadják az turisztikai ágazatban dolgozók szenvedélyét és lelkesedését. A nyertes képeket jótékonysági árverésre bocsátják.

Hagyományteremtő szándékkal indul egy új országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is Our Passion célja, hogy megmutassa a – pandémia előtt a GDP több mint 10 százalékát adó – szektor emlékeit. A szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét, és ezeket megossza a nagyközönséggel. Ennek köszönhetően bárki bepillanthat a szállodák, éttermek, vendéglátóhelyek különleges világába: a képek elkalauzolnak a szakmák kulisszái mögé is, elmesélve, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, rendezvény, utazás, egy gyönyörű koktél vagy ízletes főfogás – írja a bdpst24.hu.

Egy verseny, amely közösséget épít

A fotópályázat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók örömeire és kihívásaira. A verseny idei témája a Változás, amivel emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett szakma rendkívüli időszakának. A járványhelyzet és korlátozások miatt a turizmus-vendéglátás szektor óriási átalakuláson megy keresztül. „Szerintem két dolgot tud ez megmutatni. Annak is fontos a szerepe, hogy a szomorúságot megörökítsük, és a tragikus oldalát a történetnek. A másik oldala, hogy sok mindent kihozott ez a helyzet az emberekből és vállalkozásokból. Sok jó példát láttam arra, hogy ez a helyzet milyen építő is lehet, remélem ilyeneket is meg tud mutatni a Tourism is our Passion – mondja a pályázatról Varró Zoltán sztárdesigner, a verseny zsűrijének tagja. – Ezeket a pillanatokat – a változást, a humort, a hősiességet és a csendet – szeretnénk látni a pályázatra beküldött fotókon, amelyek így bemutatják és visszaadhatják az ágazatban dolgozók szenvedélyét és lelkesedését. amely nehézséggel, kilátástalansággal éppúgy tűzdelt, mint összefogással és segítségnyújtással.”

A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakma kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is Our Passion Photo Award.

Országos kiállításmegnyitó: 2021. április (a pontos időpont a korlátozások változásától függ).

Jótékonysági árverés

Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtják. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz juttassák el az árverésből befolyt összeget az alábbi három közül:
Veni Vidi Vici alapítvány
Bátor Tábor Alapítvány, Bátorságot adunk. Életeket változtatunk.
Kék Madár Alapítvány

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható

A nevezés részleteiről a pályázat honlapján, valamint Facebook-oldalán olvashat. 

Határidő: 2021. március 17.
Az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható.

Kép: „Maszkos Hollóci. Idén a maszkviselés meghatározta a mindennapjainkat, ez alól Hollóci, szállodánk kabalája sem volt kivétel” (forrás: Fecebook)