by artisbusiness.hu 2022. aug 07.

VEDD és VIDD!

Adományboltot nyitottak Budán

Megnyílt az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltja a II. kerületben, a Szilágyi Erzsébet fasor 45. alatt.

„Az adománybolt ötlete két éve merült fel, amikor az egyik baráti beszélgetés alkalmával Iványi Gábor azt mesélte, hogy kaptak tíz-húsz pár sílécet, és ők nem tudják a segítettjeiknek odaadni, de a kerületünkben biztosan vannak olyanok, akik viszont síelnek. Így jutottunk el a nemzetközi példák alapján ehhez a típusú adománybolthoz, ahol lehetőség van használt, jó minőségű ruhák, eszközök leadására adományként, melyeket később töredék áron megvásárolhatnak.” – írta Facebook-bejegyzésében Őrsi Gergely polgármester.

Az így keletkezett bevételből tartja fenn magát a bolt, és elősegíti az olcsó vásárlási lehetőséget, az adományok hasznosulását. Ezzel segíthetünk a nehezebb sorban élőknek, ugyanakkor a fenntarthatóságért is teszünk.

Galkó Balázs színész is az ügy mellé állt: jótékonysági árverésre ajánlotta József Attila veseiből összeállított, harmincperces műsorát.

Az adománybolt naponta 10 és 18 óra között várja az adományozókat és a vásárlókat. Információt Horváth Évától kaphatnak a +36706671935-ös telefonszámon.

Nyitókép: Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke Őrsi Gergely polgármesterrel
A fotók forrása: Facebook

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!