by artisbusiness.hu 2022. Apr 17.

2. évad 9. rész

Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke.

A videó ide kattintva érhető el.

„A művészet segít megbirkózni a világgal.”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

A második évad záróepizódjában Gergő beszélgetőtársa Solti Andrea, a Shell igazgatósági elnöke volt. Andrea a Corvinus Egyetem külgazdasági szakán szerzett diplomát. 1993 óta tagja a Shell csapatának, a cégnél töltött közel három évtized alatt jelentős tapasztalatot szerzett a vállalati vezetés területén.

2021 májusa óta a Hungarian Business Leaders Forum elnöki posztját is betölti. Itt számára az egyik legfontosabb projekt az XMentor program, melyben nő vezetők segítésével, mentorálásával foglalkoznak. Szintén ebben az évben a Forbes a negyedik helyre rangsorolta a legbefolyásosabb magyar nők listáján.

Gergővel arról beszélgettek, hogy mi tartotta ennyi ideig a Shellnél, mi az a vállalati kultúra, ami hosszú távú karrierlehetőséget ad munkavállalóinak. Mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás a Shell számára, milyen együttműködésékben vesznek részt, mely szinten születnek meg az ezzel kapcsolatos döntések, milyen gyakran vizsgálják felül ezeket?

Megtudhatjuk, hogy Andrea személyesen milyen módon kapcsolódik a művészethez, hogyan támogatja azt, az élet mely területén segít számára a művészet, milyen esetben lehet hasznos a kapcsolódás. Szóba kerülnek konkrét példák is, amikor akár a vállalat vezetőit, munkavállalóit segítette a művészet a kommunikációban, fejlődésben. Andrea beszél a saját belső motivációjáról és a nő vezetők helyzetéről az országban, illetve a cégen belül is.

A második évad záróepizódját 2021. december 1-jén publikáltuk a YouTube-on. A Hoztam Kávét harmadik évadja 2022. május 11-én kezdődik, Borbás Gergő továbbra is szakmájukban meghatározó művészekkel és vállalati vezetőkkel beszélget.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!