by artisbusiness.hu 2022. Jun 01.

3. évad 4. rész

– Videóbeszélgetés Hámori Gabriella színművésszel

A Hoztam Kávét az Art is Business videóinterjú-sorozata. A harmadik évadban Borbás Gergő színész a Szépművészeti Múzeumban beszélget az üzleti és a művészeti élet összefonódásáról, a szektor meghatározó alakjaival. Olyan cégvezetőkkel, mecénásokkal, művészekkel, kulturális szakemberekkel készülnek az interjúk, akik számára fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

„A művészet feladata megtalálni a forrásokat”

Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színésznő, az Örkény István Színház tagja. 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Egyaránt játszik színpadon és filmekben. 2011-ben karrierjét külföldön építette, játszott Los Angelesben és Berlinben.

Az egyik legfoglalkoztatottabb magyar színésznő, az országos népszerűséget Bergendi Péter Állítsátok meg Terézanyut! című filmje hozta el számára, amelyben főszerepet kapott.

Gergővel beszélgettek legutóbbi filmszerepeiről, szóba került a Legjobb tudomásom szerint – a film számos sikert ért el külföldön, magyar bemutatója 2021. decemberében volt – és következő premierje is, a 2011-es nagy sikerű A vizsga folytatása, A játszma.

Az állami támogatással készülő filmeken kívül magánprojektekről is beszéltek.  A videóból megtudhatjuk, miként gondolkodik Gabriella az alternatív finanszírozási módszerekről, miért tartja fontosnak, hogy ilyen alkotások is készüljenek.

A mozi és a színház pénzügyi kérdéseinek, kihívásainak boncolgatása után Gabriella az amerikai és berlini tapasztalatairól mesélt. Kiderül az is, hogy utólag hogyan tekint vissza ezekre az időszakokra.

A beszélgetés záró gondolatain keresztül pedig bepillantást nyerhetünk Gabriella színészi felfogásába is.

Kép: Borbás Gergő és Hámori Gabriella (fotó: Daniel Media)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!