by artisbusiness.hu 2022. Jun 12.

3. évad 5. rész

– Videóbeszélgetés Almássy Gabriella elnök-vezérigazgatóval

A Hoztam Kávét az Art is Business videóinterjú-sorozata. A harmadik évadban Borbás Gergő színész a Szépművészeti Múzeumban beszélget az üzleti és a művészeti élet összefonódásáról, a szektor meghatározó alakjaival. Olyan cégvezetőkkel, mecénásokkal, művészekkel, kulturális szakemberekkel készülnek az interjúk, akik számára fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

„Sokkal értékesebb lehet a művészet a vállalatoknak, mint ahogy azt most kihasználjuk”

Almássy Gabriella többféle képesítéssel is rendelkezik. Az ELTÉ-n programozó matematikus, a Corvinus Egyetemen aktuárius (a kockázatok pénzügyi hatásait a matematika és a közgazdaságtan segítségével elemző szakember), a BGF-en EU-szakértő, a cambridgei Ruskin Universityn pedig nemzetközi üzleti diplomát szerzett.

Pályafutását az AHICO Biztosítónál kezdte, volt a K&H Biztosítónál, majd 2015 végén került az Union Biztosítóhoz, nem életbiztosítási üzletágért felelős igazgatósági tagként. 2018 áprilisától tartozik hozzá a vállalaton belül a személybiztosítási terület is, és 2020 januárjától az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Gabriella elmesélte Gergőnek, hogy az eredetileg matematikai végzettségével miképpen került a biztosítás területére, milyen módon alakult a karrierje az Union Biztosítónál, hogyan lépdelt felfelé a ranglétrán.

Szóba került a biztosító ügyfelekkel való kapcsolata. Megtudhatjuk hogyan kerül egy biztosító közel az ügyfeleihez, miben különböznek a biztosítási szakágak ebből a szempontból.

Az interjú második felében Gergő és Gabriella a vállalat és a művészet viszonyáról beszélgetett. Kiderült, miképpen tud a brandépítés és a művészet kapcsolódni. Konkrét példákon keresztül beleláthatunk abba, hogy milyen módon tudja a művészet segíteni a munkavállalókat, mind vezetői, mind alsóbb szinteken.

Gabriella azt is elmesélte, hogy hogyan jelenik meg az Union biztosító mindennapijaiban a művészet, milyen alkotói projekteket hirdetnek a munkavállalók számára.

A videó végén pedig megtudhatjuk, hogy milyen azonosságok vannak az Union Biztosító és egy XV. századi olasz művészeti, szakmai közösség működésében és felfogásában.

Kép: Borbás Gergő és Almássy Gabriella (fotó: Daniel Media)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!