by artisbusiness.hu 2021. máj 24.

7. Magyar Speciális Független Filmszemle

Szeptember 20-áig várják a jelentkezőket.

Szeptember 20-áig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók, az autizmussal élők, valamint a független és professzionális filmesek integrált seregszemléjére.

Ebben az évben a Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17. és 18. között tartja az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület (MSMKE), együttműködve a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel. 

A szemlére maximum egyórás, bármilyen témában készült, bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, egyetlen kikötés, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők készítsék azokat.

Az idei esemény a tervek szerint az első infokommunikációs akadálymentes magyarországi filmszemleként valósul meg: a seregszemle alkotásai a hallás- és látássérültek számára is elérhetők lesznek. A speciális filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait. Célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire irányítsa a többségi társadalom figyelmét, és ezzel segítse elő az elfogadást.

További információk az MSMKE honlapján.