by Szentgyörgyi Rita 2024. Jul 06.

A Győri Balett és a Magyar Táncfesztivál új támogatói

– Az ország egyik legnagyobb táncfesztiválját idén is számos cég segítette

A Győri Balett már az első előadás létrejötte óta erős márkaként ismert a piacon. 1979-es fennállása óta megannyi partnert tudhat magáénak nem csak a városi vállalkozók, de országos cégek között is. A jövőre húsz éves Magyar Táncfesztivált is számottevő cég támogatja, most négy új szponzort mutatunk be.

Elsőkként a Győri Balettet támogatta Magyarországon a Philip Morris: létrehozták a Philip Morris Magyar Balettdíjat, amely alapításában Kiss János, a társulat 2020-ban lemondott igazgatója is részt vett. Négy évvel ezelőtt, lapunknak adott interjújában így emlékezett vissza a díj alapítására:

– Róna Viktor volt a kuratóriumi elnök, aki sajnos a díj alapítása után egy évvel elhunyt, őt követte Seregi László. A csapat tagja volt Jancsó Miklós, Szabó István, Béres Ilona, Eszenyi Enikő, Presser Gábor – hogy csak néhány nevet említsek ebből a fantasztikus társaságból. 

Kiss János (fotó: Csibi Szilvia)Kiss János (fotó: Csibi Szilvia)

Ahogyan azt az igazgató is hangsúlyozta, ez az együttműködés több gazdasági szereplőt hozott közelebb. Bő huszonöt éve ott áll mögöttük az Audi Hungaria Zrt., a Győri Balett főszponzora. A cég tíz éve alapította az Audi Hungaria Minőségi Táncművészetért Díjat, amelyet minden év őszén, a premier alkalmával egy-egy kimagasló teljesítményt nyújtó táncművésznek ad át. Több évig támogatta például a társulatot az E.ON Hungária Zrt. is. Az együttes fogászati ellátását a Solydent Fogászati Rendelő vállalta, a mögötte álló vállalkozó alapította a Carmen-díjat. De a művészek egészségét támogatja mind a. mai napig a Kardirex Egészségügyi Központ is, ráadásul a tulajdonosok Kardirex-díjjal jutalmaznak minden évben egy fiatal tehetséges táncművészt.De Kiss János szerint fontos megemlíteni még a győri sportolókat, az úszókat, a kéziseket is, akikkel kölcsönösen inspirálják egymást. 

Velekei László (Velkei László (fotó: Kurucz Árpád)Velekei László (Velkei László (fotó: Kurucz Árpád)

A Győri Balett a Magyar Táncfesztivál házigazdája is, természetes tehát, hogy szponzorokra ez az esemény is számíthat. Velekei László, a Győri Balett igazgatója így nyilatkozott az Art is Businessnek az eseményről: – Magyarország egyik legnagyobb táncfesztiváljáról beszélünk, amelyik a magyar táncművészet színe-javát vonultatja fel. Magunk között szoktuk is mondani, hogy egy hétre megint a tánc fővárosa lett Győr. Rájöttünk, mekkora energia van abban, hogy a partnereinknek, a támogatóinknak, a szponzorainknak egy másik arculatból is képesek vagyunk láthatóságot biztosítani. Így jött az, hogy kisebb cégek is be tudnak kapcsolódni egy- egy produkció szponzorálása kapcsán a fesztiválba.

Lássuk, kik a Magyar Táncfesztivál új támogatói!

Babarczi pincészet, Babarczi házaspár

forrás: Babarczi pincészetforrás: Babarczi pincészet

„Családunk mindig nyitott volt a kultúra támogatására. Szeretjük a balettet, eddig is nyomon követtük a Győri Balett életét, tetszik a társulat munkája. Mind a régi, mind az új vezetőség fantasztikus emberekből áll, elképesztően kreatívak. Méltó folytatói a Győri Balettnek, még rengeteg lehetőség rejlik bennük. Családi pincészetünk most érkezett el oda, hogy melléjük álljunk. 1980 óta készítünk borokat, mi is hosszú távon gondolkodunk.

Kapcsolattartásunk folyamatos, abban segítünk, amire igény van. Legutóbb például a Magyar  Táncfesztivál megnyitóján jelentünk meg, ingyen borkóstolókat tartunk, borainkat pedig ajándékozásra ingyen biztosítjuk. Ha a jelenlétünkkel, a termékeinkkel hozzá tudunk járulni a társulat sikeréhez, örömmel tesszük.”

Eisberg Hungary Kft., Gál Judit marketing- és kommunikációs vezető

forrás: Eisbergforrás: Eisberg

„Sok művészettámogató tevékenységünk van mind a tömegkultúra, mind a magaskultúra terén, többféle műfajban, a zenétől a táncművészeten át a filmekig. A Nemzeti Táncszínház és a Budapesti Fesztiválzenekar után a Győri Balett-tel és általa a Magyar Táncfesztivállal egészül ki az Eisberg támogatásainak sora. A Győri Balett és a Táncfesztivál esetében nem volt kérdés, hogy olyan, nemzetközi szinten kiváló produkciókról van szó, amihez foghatót Magyarországon nagyon kevés műfajban találni. Szerettünk volna Budapest és a budapesti agglomeráció területéről kilépni, és olyan támogatandó szervezetet találni, amelyik ugyanazt a kiemelkedő színvonalat hozza, mint az Eisberg. Az első perctől fogva jól egymásra találtunk a Győri Balett-tel. Terméktámogatásokkal indultunk, ám egyre szélesebb körű, bővülő lehetőségekben gondolkodunk, amivel segíthetjük egymást kommunikációban, szaktudásban, fejlődésben – válaszolva egymás igényeire. Ahogyan a legtöbb támogatott szervezet esetében, a közös gondolkodásban és egymás segítésében hiszünk. Mi is legalább annyit kapunk, mint amennyit adunk egy ilyen együttműködéssel.”

Lumena Orvosi és Esztétikai Lézerközpont, Horváth-Nagy Dorottya és Mika Eszter ügyvezetők

forrás: Lumena Lézerközpontforrás: Lumena Lézerközpont

„A 2018 óta működő Lumena Lézerközpontot két, a Győri Balettért rajongó helyi házaspár hozta létre. Az alapító tulajdonosok úgy döntöttek, a Klinika eszközparkjával és szakértelmével a balett-táncosok művészetét támogassák.

A Lumena mottója: „az egészség és a szépség hullámhosszán”. A Győri Balettel való együttműködésben a szépség kerül előtérbe. A táncművészek megjelenését, szépségét, a színpadon bemutatott produkcióikat, és nem utolsósorban mindennapi kényelmüket szeretnénk esztétikai szolgáltatásainkkal segíteni. Ez magában foglalja a végleges lézeres szőrtelenítést, az arc- és testkezeléseket, illetve egyéb esztétikai szolgáltatásokat, kezeléseket. A közös munka 2023 őszén indult, a társulat vezetősége hét táncművészt sorsolt ki, akik idén részesülhetnek végleges lézeres szőrtelenítésben és bőrfeszesítő testkezelésekben. Az elkövetkező időszakban minden táncosra sor kerül majd, amit nagy örömmel várunk.”

ALPROSYS Kft., Bera Attila ügyvezető

forrás: Győr Ipari Parkforrás: Győr Ipari Park

„Az ALPROSYS Célgépgyártó Kft. 1996-ban kezdte meg működését az egyedi gépgyártás területén. Közel három évtizedes tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, hogy a hazai egyedi gépgyártó cégek közül ma már a nagyobb vállalatok közé tartozik társaságunk.

Szakmai tevékenységünk mellett elkötelezettek vagyunk a helyi közösségek, az oktatás, a sport, a kulturális események támogatása iránt, és mint Győr egyik gazdaságilag meghatározó vállalata, évek óta törekszünk rá, hogy segítsük nívós események létrejöttét. Hisszük, hogy a művészet és a kultúra fontos szerepet játszik a közösség építésében és a helyi identitás megerősítésében, ezért döntöttünk úgy, hogy ebben az évben az Alprosys Kft. is támogatja a XIX. Magyar Táncfesztivált. Bízunk benne, hogy a mi támogatásunk is hozzájárul a program színvonalas megvalósításához, és így segítjük a város művészeti és kulturális sokszínűségét.”

Nyitókép: InverseDance Fodor Zoltán Társulat: Ébredj, Kedvesem (fotó: Gyarmati Balázs)

Lásd még:

„A fesztivál küldetése, hogy leképezze a hazai táncéletet–  Interjú Velekei Lászlóval, a Győri Balett igazgatójával

„A minőség összeköt bennünket” – Interjú Kiss Jánossal, a Győri Balett alapító tagjával

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!