by artisbusiness.hu 2023. Feb 18.

A Highlights of Hungary 2022 jelöltjei között a Radnóti

A Radnóti Színház 2022 októberében indított, „Közelebb a közügyekhez" kampányának fotósorozata is bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé.

A Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket.

14 ügy. A Radnóti Színház fotókampánya (fotók: Csoszó Gabriella)

A Radnóti Színház kampánya a jelölést a Rókusfalvy Lili, televíziós szerkesztő-műsorvezető és édesapja, Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember nagyköveti csapattól kapta, akik így nyilatkoztak a fotósorozatról:  Ebben benne van minden, ami nekünk a Highlightsot jelenti! Ezek az őszinte képek olyan hatást érnek el nálunk, amivel közelebb érezhetjük magunkat a kiemelt társadalmi problémákhoz. A kivitelezése különlegesen őszinte, művészi, néhol provokatív, de minden esetben igaz, és ezáltal nagyon megérinti az embert. Bízunk benne, hogy másokat is elfogadásra, párbeszédre, és gondolkodásra ösztönöz!"

Gazsó György – Az erdőben megtisztulsz (fotó: Csoszó Gabriella)

A Radnóti színészei a 2022/2023-as évadban állást foglaltak számukra is fontos társadalmi problémák mellett. A kampány célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunkat érintenek. A fotósorozatok és a színészek nyilatkozatai fél éven keresztül közelebb hozták és felhangosították ezeket a fontos ügyeket. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a 2022. október 3-án indult kampány fotósorozatára Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát kérte fel a színház.

Nagy Márk – A szembe vakság csöpög (fotó: Csoszó Gabriella)

Egy-egy üggyel több napon át foglalkoztak a közösségi oldalaikon. A választott ügyek között vannak égető kérdéseket feszegető témák: az oktatás jövője, a tanárok helyzete, a lakhatási válság és a fiatalok elvándorlása. Vannak hosszú évek óta megoldatlan problémák: a roma felzárkóztatás, az állami gondozottak helyzete, az akadálymentesség. Társadalmunk mentális egészsége érdekében kiemelik a bántalmazó kapcsolatokat, a gyűlöletkeltést, a túlfogyasztást és az internetfüggőséget, de  a nagyon személyes érintettség is megtalálható ügyeikben, mint a nyugdíjasok helyzete, az élhető tereink, az erdő védelme is.

Kováts Adél – Nem akadály. Benned a létra. (fotó: Csoszó Gabriella)

A Radnóti Színház fotósorozata, valamint a színművészek nyilatkozatai az alábbi oldalon tekinthetők meg. A jelölteket a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg a közönség, és március 7-étől két héten át az oldalon szavazhat az általa legjobbnak tartott történetre.

Nyitókép: Porogi Ádám – Amikor elválaszt, ami összeköt (fotó: Csoszó Gabriella)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!