by Tóth Artin 2022. Sep 29.

A művészet mentsvár

– Orbán Bori és Pánczél Kristóf világa

Bori és Kristóf az Etűd Konzervatóriumban ismerkedtek meg, ahol Kristóf klasszikus éneket és hangképzést tanított Borinak. Ekkor merült fel bennük a közös munka gondolata. Azóta már számos rendezvényen szerepeltek Budapesten és vidéken egyaránt. Bori  – többek között –  Édith Piaf és Karády Katalin dalaival zökkenti ki hallgatóságát a mából.

A Kaláka Kiadó gondozásában jelent meg első lemeze Ma chanson címmel. Egy koncerten, véletlenül hallotta énekelni az univerzális francia muzsikus-zeneszerző, Miquèu Montanaro. Később felvették a kapcsolatot, sokat beszélgettek, és a találkozásból végül az énekesnő „lelkére szabott” dalok születtek.

Orbán Bori ars poeticája: segíteni, támaszt, mentsvárat adni a közönségnek.

Az énekesnőt és előadótársát, Pánczél Kristófot a szentendrei Művész Étterem teraszán kaptuk lencsevégre; egyúttal videóbeszélgetést is rögzítettünk velük.

Nyitókép: Orbán Bori

Videó, fotók: Tóth Artin

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!