by Artmagazin.hu/artisbusiness.hu 2021. Mar 14.

A világ legnépszerűbb művészei

Megtudhatjuk, kik azok az alkotók, akiknek a nevére tavaly szerte a világon a legtöbbször kerestek rá az interneten.

Az Art Supplies csapata különleges térképeket tett közzé, amelyeken az látható, hogy 2020-ban a világ különböző részein mely képzőművészek nevére kerestek rá legtöbbször az interneten – íja az artmagazin.hu.

Mivel a pandémia miatt számos intézmény hosszabb időre bezárta kapuit, sokan az interneten történő böngészéssel igyekeztek pótolni a múzeumba járást. A projekt kutatói a Google keresési adatai alapján kiválasztották az egyes országok legnépszerűbb művészét, majd a grafikusok hét egyedi térképet készítettek az eredmények vizualizálására.

Leonardo da Vinci nyolcvankét országban nyerte el a legnépszerűbb művész címet, de volt több olyan ország is, ahol nem az ő nevére kerestek rá a leggyakrabban. Az Egyesült Királyság saját művészét, Banksyt részesítette előnyben, csakúgy, mint az oroszok. Sajnos a tizenhárom fős népszerűségi listán csak két nő szerepelt: Frida Kahlo és Artemisia Gentileschi.

A képek forrása: artsupplies.co.uk 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!