by artisbusiness.hu 2024. Apr 06.

Arcok. Színek. Történetek – Szűcs Péter fotókiállítása

Szűcs Péter munkásságát és a tárlatot az Alfa Biztosító támogatja.

Tizenkét Kubában készült fotó és egy Havannában játszódó novella részletei a falakon. Irodalom és fotográfia találkozik az idei Budapesti Fotófesztiválra válogatott képek apropóján az East of Eden Gallery kiállításán, a sokszínűség jegyében. Szűcs Péter munkásságát és a kiállítást az Alfa Biztosító támogatja.

MangóárusMangóárus

„Hogyan indul el egy történet és hogyan születik meg egy karakter? Évtizedek óta gyűjtök történeteket és arcokat, neveket és mondatokat a világ különböző pontjain. A találkozásokból aztán újabb képek és történetek születnek. Van, amelyik már megtalálta a helyét, kiállításra vagy könyvbe került, és van olyan is, amelyik még nem része egy nagyobb egésznek. A fotókiállítás azt mutatja meg, ahogyan egy összesűrített pillanatból irodalom születik.” (Szűcs Péter)

Absztrakt gesztusAbsztrakt gesztus

„Szűcs Péter színes és érzékletes fotókkal és útleírásokkal hív világunk felfedezésére. Munkásságában a sokszínűség olyan érték, amely alapítása óta meghatározó az Alfa Biztosító és tulajdonosunk, az éppen kétszáz éve – a kulturálisan, etnikailag, és földrajzilag sokszínű Osztrák–Magyar Monarchia szívében, Bécsben létre jött – Vienna Insurance Group (VIG) működésében. A diverzitás az életünk része, hiszen az Alfánál tevékenykedő ezer kolléga és háromezer biztosítási tanácsadó sokféle háttérrel, gondolkodásmóddal, érdeklődési körrel gazdagítja a mindennapjainkat. Ezt a számunkra fontos értéket fedeztük fel Szűcs Péter munkáiban és tevékenységében, ezért döntöttünk a támogatása mellett." – mondta Zatykó Péter, az Alfa Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Trópusi virágTrópusi virág

„John Steinbeck szavaival: »És most, hogy nem kell tökéletesnek lenned, jó lehetsz«. Ezt a filozófiát öleljük fel, és ösztönözzük művészeinket arra, hogy vállaljanak kockázatokat, kísérletezzenek különböző technikákkal és médiumokkal, feszegessék azokat a határokat, amelyeket a »hagyományos«mművészet ismérveinek tartanak. Hiszünk abban, hogy a művészetnek mindenki számára elérhetőnek kell lennie, és törekszünk egy befogadó, barátságos környezet megteremtésére törekszünk. Reméljük, minden egyes nálunk tett látogatás inspirálólag fog hatni”  – fogalmazott Erdész Barna, az East of Eden galéria tulajdonosa. 

Helyszín: East of Eden, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 63.
Időpont: 2024. április 11–május 11.

További információk, képek a PetersPlanet Travel honlapján és Fecebook-oldalán.

Nyitókép: Valle de Viñales, fotók: Szűcs Péter

Lásd még: 

A minőség és az őszinteség soha el nem múló értékek – az Art is Business 2019-es interjúja Szűcs Péterrel

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!