by artisbusiness.hu/MTI 2023. Dec 03.

Aukción kínálják a pécsi egyetemisták képzőművészeti munkáit

Harminchét művész több mint negyven alkotása szerepel az árverésen.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti kara feltörekvő és fiatal hallgatóinak képzőművészeti alkotásaiból rendeznek árverést december 8-án a baranyai megyeszékhelyen.    

Az idén második alkalommal, a Kodály Központban zajló, kiállítással egybekötött árverés kínálatában festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák, dizájntárgyak és ékszerek egyaránt szerepelnek. A negyvenöt alkotás aukcióra bocsátásával a szervezők célja, hogy „teret biztosítsanak az alkotások és a művészeti szellemi termékek kibontakozásához”, valamint ösztönözzék és bátorítsák az ifjú művészeket.

Színerő - Léptékváltás X. kiállítás (forrás: PTE, művészeti kar)Színerő - Léptékváltás X. kiállítás (forrás: PTE, művészeti kar)


A kalapács alá kerülő művek, amelyeket több száz alkotásból válogatott egy háromfős szakmai kuratórium, harminchét alkotótól származnak, akik közül kilencen már végzett, diplomás művészként dolgoznak.

 A tavalyi rendezvényhez képest újdonság, hogy már nemcsak magánszemélyek, hanem cégek képviselői is bekapcsolódhatnak a licitálásba. Az árverést Winkler Nóra vezeti.

Lásd még:

Ausztria legnagyobb művészeti vásárán mutatkozik be a PTE

Nyitókép: Színerő - Léptékváltás X. kiállítás (forrás: PTE, művészeti kar)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!