by artisbusiness.hu/MTI 2023. Oct 27.

Ausztria legnagyobb művészeti vásárán mutatkozik be a PTE

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karának hallgatói és oktatói kiemelt vendégként, saját pavilonnal vesznek részt a rendezvényen.

Ausztria legnagyobb, 27. alkalommal megrendezett kiállításán és vásárán az egyetem csaknem húszfős csapata állítja ki munkáit október 27. és 29. között.

A pécsi művészeti kar részvétele az ARTfair Innsbruck 2023-on azért kiemelkedő jelentőségű, mert csak egy – saját országát is képviselő – felsőoktatási intézmény vehet részt a kiállításon, valamint mert olyan művészeti produkciókat vonultat fel a kar, melyek ritkán jelennek meg ilyen összetettségben.

A pécsi művészeti kar standja a vásáron (forrás: a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Facebook-oldala)A pécsi művészeti kar standja a vásáron (forrás: a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Facebook-oldala)

A több mint kétszáz négyzetméter alapterületű pécsi pavilonban száznál több képző- és iparművészeti alkotás tekinthető majd meg, de a rendezvény keretében többször fellépnek a kar zeneművész hallgatói is. A pécsi kar az országban egyedülálló módon a „művészeti élet teljes keresztmetszetét reprezentálja a zeneművészeti, képzőművészi, alkalmazott művészeti és táncművészeti szakjaival‟. A nemzetközi bemutatkozás ezért „inspiráló és fontos a hallgatóik számára.‟

A pécsi művészeti kar standja a vásáron (forrás: a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Facebook-oldala)A pécsi művészeti kar standja a vásáron (forrás: a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Facebook-oldala)

Lásd még:

Új művészeti portál mutatja be a pécsi és baranyai alkotókat

A város, amely nyitott a kultúrára
– Pécsi körkép

Nyitókép: a pécsi művészeti kar standja a vásáron (forrás: a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Facebook-oldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!