by artisbusiness.hu 2023. Mar 14.

Bachot is kínál mindenkinek a Fény Utcai Piac

A piac új arculattal és izgalmas programok sorával várja egész évben a látogatóit.

Ambiciózus tervekkel, a hagyományos „piac” kereteiből kilépő, gasztronómiai, kulturális és egyéb, közkedvelt programokkal tervezi az évet Budapest egyik legnépszerűbb piaca. Ehhez igazodik a piac új arculata, amelynek elemei a gondosan elkészített kézműves-, illetve házias termékekből ihletődnek; az egyszerű, illusztrált gyümölcsök és zöldségek szabálytalan rendszere a piac és a közösség sokszínű és változatos egységére utal.

Már korábban is volt arra példa, hogy a Zenélő piac kezdeményezés keretében a kihelyezett közösségi zongorán spontán minikoncertek szórakoztatták az arra járókat. De a meglepetés akkor volt a legnagyobb, amikor a kerület díszpolgárként is tisztelt Presser Gábor ült a hangszer mellé, hogy megörvendeztesse játékával a nagyérdeműt illetve a Korda–Balázs páros is nagy sikerrel lépett fel a piacon.

A zenei programok továbbra is terítéken lesznek. Március 18-án például a piac is teret ad a Bach Mindenkinek Fesztiválnak. A fellépők között Kossuth- és Liszt-díjas művészek és zeneiskolai növendékek lesznek, akik a klasszikus zenét minél szélesebb körbe szeretnék eljuttatni.

Teljesen más tematikával, de a tavaszt várva, március 19-én Budai Bringa és Horgász Börze költözik a Fény utcába. Főként kerékpár- és horgász-felszerelések adásvétele, cseréje zajlik majd, de bemutatkoznak szakavatott botépítők, kézműves műcsalikészítők, műlégykötők, bojlikészítők és úszófaragók is.

A kortárs kézművességre nyitott közönséget pedig egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival várja majd a megújult piac. A Maker’s Market március 26-án indul – és tér vissza havonta – a Fény utcai piacra. Áprilisban pedig természetesen a húsvét, a kalács és a sonka kapja majd a főszerepet otthoni kalácssütő versennyel, de lesz Pici Piac is baba-mama-gyerek dizájnvásárral, kapcsolódik majd program a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz, különleges dizájnvásárt hoz majd az anyák napja, az apák pedig a nyár folyamán itt szurkolhatnak kedvenc csapataiknak az Európa Liga, illetve a BL döntő meccsein izgulva.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: presspresso.hu

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!