by artisbusiness.hu 2022. jún 24.

Fotósorozaton a múló idő

Láthatóvá tehető-e a múló idő, összeköthető-e saját, szubjektív időérzékelésünk az objektív időegységekkel?

Újabb különleges kiállítás nyílt a szentendrei PhotoLab kiállítótérben. Deim Balázs Passing Time című fotósorozata a múló idő megragadására tesz kísérletet. Az analóg fotóeljárásokkal és camera obscurákkal készült képek expozíciója épp annyi ideig tartott, amekkora időegységet ábrázolnak, egy évtől egy másodpercig.

Láthatóvá tehető-e a múló idő, összeköthető-e saját, szubjektív időérzékelésünk az objektív időegységekkel? A sorozat egyszerre vet fel releváns, egzisztenciális kérdéseket és fotótechnikai kísérletezéssel kapcsolatos szakmai problémákat. A művész hét időegységet vesz alapul (év, hónap, hét, nap, óra, perc, másodperc), és ezekből kiindulva keres vizuális megjelenítési lehetőségeket úgy, hogy azok szoros összefüggésben legyenek mind az adott időintervallummal, mind pedig a sorozat többi tagjával.

A szentendrei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én, szombaton 20 órától Deim Balázs fotográfus beavató, szakmai tárlatvezetést tart Passing Time című kiállításán. Előtte, 17 órától közösségi fotózás és camera obscura-készítés lesz a kiállítótérben Farkas Kornél természetfotós, a PhotoLab diáknagykövetének vezetésével.

A kiállításról további információk ide kattintva érhetők el.

A kiállítás és a szombati esemény helyszíne: VAJDA MÚZEUM, PhotoLab, Szentendre, Hunyadi u. 1.

A képeket Bácsi Róbert László készítette a kiállítás megnyitóján.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!