by artisbusiness.hu 2021. Jun 01.

Kell a MASZK! – videó

A Szegedi Nemzeti Színház támogatói gálaestet rendezett a Thealter fesztivált szervező MASZK Egyesület javára.

Szeged nemzetközi független színházi fesztiválját, a Thealtert – évről évre csökkenő állami támogatás után – 2021-ben, éppen a MASZK fennállásának harmincadik évfordulóján nulla forint működési támogatásra érdemesítették a döntéshozók. A kilencvenéves jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok, amely 2021. május elseje óta a Regionális Összművészeti Központtal együtt a Szegedi Nemzeti Színházhoz tartozik, több pályázatot is beadott a többlettámogatási keretekre, és szintén nem kapott egy forintot sem.

Szeged Napján adták át a város kitüntetéseit, és ekkor nyitotta meg kapuit a közönség előtt a Covid-járvány miatt fél éven át zárva tartó színház: támogatói gálaestet szerveztek a MASZK Egyesület javára, a Thealter fesztivál megmentésére. A színházi közösség és a nézők az első szóra csatlakoztak a kezdeményezéshez; szolidaritási gesztusuknak köszönhetően hatszázezer forint gyűlt össze. Ez az összeg hozzávetőlegesen fedezi egy koprodukciós fesztivál-előadás költségét.

Balog Józseffel, a MASZK Egyesület elnökével és Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával beszélgettünk.

Fotó, videó: Tóth Artin

Aktuális információk a Maszk Egyesület és a Thealter Facebook-oldalán.

Lásd még: Anatevka Nagyváradon

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!