by artisbusiness.hu 2023. Jun 30.

Kétmillió fontot adományozott egy üzletember egy walesi könyvtár felújítására

A műemlék épületet művészeti és oktatási térré alakítják át.

Sir Howard Stringer a Royal Welsh College of Music & Drama (RWCMD) számára adományozta a pénzt, a walesi Cardiff városában található Old Library (régi könyvtár) átalakítására. A cardiffi önkormányzat kilencvenkilenc évre szóló bérleti szerződéssel adta át a könyvtárat a főiskolának, amely most 12 millió fontot szeretne összegyűjteni, hogy a száznegyvenegy éves műemlék épületet próba- és előadóteremmé alakítsák át.

Az iskola tanulója, Abby Stushnoff, Lady Jennifer Stringer és Sir Howard Stringer (fotó: Kirsten McTernan)Az iskola tanulója, Abby Stushnoff, Lady Jennifer Stringer és Sir Howard Stringer (fotó: Kirsten McTernan)

Sir Howard Stringer kétmillió fontos adományán kívül az intézmény eddig a Mosawi Alapítványtól kapott pénzt, egymillió fontot. A munkálatok körülbelül öt évig tartanak. Az első emeleti próba- és előadóterem a Sir Howard Stringer Studio nevet kapta. A főiskola egy most kezdődő konzultációs időszak alatt közösen készít tervet az épület közösségi használatára vonatkozóan. Ez magába foglalja a városközponti vállalkozásokkal, különböző közösségekkel, helyszínekkel, művészeti szervezetekkel, valamint a nyilvánossággal és a jelenlegi bérlőkkel való együttműködést, beleértve a Cardiffi Múzeumot és a Menter Caerdydd központot is.

Sir Howard Cardiffban született, korábban a Sony Corporation és az American Film Institute kuratóriumi elnöke, valamint a CBS amerikai kereskedelmi televízió és rádiótársaság elnöke volt. 2001-ben a főiskola ösztöndíjasa lett.

A RWCMD Szimfonikus Zenekar a régi könyvtár épületében (fotó: Kirsten McTernan)A RWCMD Szimfonikus Zenekar a régi könyvtár épületében (fotó: Kirsten McTernan)

Stringer szerint a Royal Welsh College of Music & Drama (RWCMD) régóta a walesi kultúra alappillére. A gyönyörű történelmi könyvtár próba- és előadótermekké való átalakítása lehetővé teszi, hogy szélesebb közönség is megismerje a főiskola tevékenységét, miközben az intézmény tovább erősítheti vezető szerepét a művészetek és a kreatív iparágak fejlesztésében. Az Amerikai Egyesült Államokban élő üzletember hozzátette, azért is tér vissza mindig szülőföldjére, mert Walesben kezdődött a zene és a dráma iránti rajongása.

(forrás: bbc.com, Business Live)

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Cllr Huw Thomas, Lady Stringer, Sir Howard Stringer, az iskola igazgatója, Helena Gaunt, valamint az iskola két tanulója, Jana lakatos és Abby Stushnoff (fotó: Kirsten McTernan)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!