by artisbusiness.hu/MTI 2023. Nov 14.

Kopott pengetők, széttört dobverők, Azahriah aláírt setlistje

– Jótékonysági árverésre bocsátják a Budapest Park koncertjei után megmaradt ereklyéket

Az árverésen több nemzetközi sztár hátrahagyott tárgyai is megszerezhetők. A bevételt a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje, amelynek lényege, hogy olyan zenekari „szemetet‟ zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs: kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek a koncertek emlékét őrzik. Ezeket az egyedi ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Budapest Park (fotó: Nagy Márton)Budapest Park (fotó: Nagy Márton)

Az árverésen több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) hátrahagyott tárgyai is megszerezhetők, de a hazai zenei paletta színe-java is „ott felejtett‟ néhány különleges tárgyat koncertje után. A kínálatban megtalálható a Carson Coma dedikált, szakadt dobbőrje, Azahriah aláírt setlistje, Krúbi kézzel írt dalszöveg-részlete és a Halott Pénz konfettis kapszulája is. A Bin There projekt a rock n' roll hulladékgyűjtésre épül: ezek olyan zenekari „szemetek”, amik a rajongók számára értéket képviselnek, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége.


A színpadról vagy a backstage-ből összegyűjtött személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amelyet az előadó aláírásával hitelesített. 
A fenntarthatósági napon közönségdíjat nyert Bin There-projektben rengeteg előadó részt vett az elmúlt években, és november 26-ig összesen ötvenegy darab egyedi tárgyra lehet licitálni a Vatera oldalán.


Szeptemberben a Telepen megrendezett kiállításon már bemutatták a különleges relikviákat, most azonban bárkinek lehetősége lesz megvásárolni és a polcra tenni őket. Az árverésen befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítója és önkéntesei heti rendszerességgel tanítják gitározni a rákos beteg gyermekeket a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán.


Forrás: Budapest ParkForrás: Budapest Park

A tizenegy éve zajló tevékenység az alapító, Seres Antal által kidolgozott oktatási módszertant követve egyedülálló nemcsak az országban, hanem Európában is. A zenélés és éneklés hosszú távú, gyógyulás utáni lehetőséget is nyújt, a közösséghez való tartozás megtartó élménye tartós biztonságot ad a gyermekeknek. Az újonnan csatlakozó gyermekek száma hétről hétre nő, ezért a befolyt összegből a hangszerállományt, az oktatóanyagok gyártását fedezik, továbbá nyári tábort is szerveznek majd, hogy minél több beteg gyermek számára tudják biztosítani a zenei oktatást.

Lásd még:

Közös érdekünk, hogy az itteni buli legyen minden produkció életében „A KONCERT”
Mi a Budapest Park népszerűségének titka?

Nyitókép: Carson Coma koncert a Budapest Parkban (fotó: Nagy Márton)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!