by artisbusiness.hu 2023. May 17.

Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2023

Nyomtatásban és online folyóiratokban még nem közölt eredeti alkotásokat várnak.

A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet és közlési lehetőséget biztosít elsősorban szépirodalmi alkotások (versek, elbeszélések, drámák, mesék, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, dokumentum-összeállítások stb.) létrehozására, idegen nyelvből történő fordítására vagy hozzájuk kapcsolódó kutatómunkára. Beküldeni szöveggel párosított grafikai és fotómunkákat is lehet. Könyvtervet (verskötet-, regénykéziratot stb.) tartalmazó pályamunkát nem fogadnak.

A Napútonline internetes folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és online folyóiratokban még nem közölt eredeti alkotásokat várnak. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus elérhetőségéről (pl. saját honlap, Facebook-publikáció) tájékoztatást kérnek. (Természetesen előnyben részesülnek a még sehol nem közölt, nem olvasható művek.) Kérik, hogy a pályázatban szerepeljen telefonszám, postai és e-mail cím.

A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincs. Megkötés nélkül bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven alkot, magyarországiak és határon túliak egyaránt. Egy pályázó több munkát is küldhet, akár több műfajban is, terjedelmi korlát nincs, viszont egy pályázótól évente csak két alkalommal fogadnak el jelentkezést.

A beérkező pályamunkákat a folyóirat rovatvezetői bírálják el, és az elfogadott műveket a naputonline.hu-n teszik közzé. A beadás és elbírálás, a művek megjelentetése (ez maga már elismerés) folyamatos. A pályamunkák fogadása július 1-jétől augusztus 31-éig  szünetel, november 15-ével pedig lezárul a pályázat, és  a szerkesztőség még ez évben kihirdeti a kiemelt és nívódíjas alkotókat.

A pályamunkákat az online.naput@gmail.com címre várják. A pályázat benyújtásakor az e-mail tárgyaként tüntessék fel: Cédrus-pályázat. A pályamunkákat a levélhez Word (doc, docx fájlkiterjesztés) dokumentumként kérik csatolni. A küldött fájl nevében szerepeljen a szerző neve (ha a polgári és az írói név különbözik, akkor az utóbbi) és a mű (ciklus, kötet stb.) címe. Például így: Háry János Hihetetlen kalandjaim.docx

A teljes mezőny elbírálása után a kiemelt szerzők névsorát betűrendben, műfajonként honlapjukon teszik közzé.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: mrsale.hu

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!