by artisbusiness.hu 2023. Jun 07.

Kovács Patrícia és Hegedűs D. Géza is felolvas az Irodalom Éjszakáján

Az eseményt nyolcadik alkalommal rendezik meg, ezúttal a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A kortárs világirodalom iránt érdeklődők huszonhét ország huszonhét írójának a „lábnyomok” témához kapcsolódó szövegeit hallgathatják meg június 7–től három estén át a Vígszínház színészeinek felolvasásában.

A Cseh Centrum kezdeményezésére és szervezésében megvalósuló nemzetközi kulturális eseményen a város és a világirodalom formabontó stílusban ad egymásnak találkozót, ezúttal egy egzotikus, a nagyközönség elől az esti órákban elzárt helyszínen, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Forrás: Irodalom Éjszakája Facebook-oldalForrás: Irodalom Éjszakája Facebook-oldal

A felolvasásokat június 7-én 8-án és 9-én 19 és 23 óra között tartják párhuzamosan, az állatkert kilenc különböző helyszínén. Minden színtéren egy-egy szerző művének ugyanazon részlete hangzik el félóránként. Az utolsó felolvasás 22 óra 30 perckor kezdődik. Az egyes helyszínek a különböző napokon, különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

Az irodalmi művek a Vígszínház színművészeinek előadásában, Dino Benjamin rendezésében hallhatók. Június 7-én Horváth Szabolcs, Gyöngyösi Zoltán, Medveczky Balázs, Telekes Péter, Majsai-Nyilas Tünde, Kovács Patrícia, Zoltán Áron, Seress Zoltán és Bach Kata, 8-án Méhes László, Fesztbaum Béla, Ötvös András, Hegyi Barbara, Balázsovits Edit, Csapó Attila, Wunderlich József, Ertl Zsombor és Szilágyi Csenge olvas fel. Június 9-én Szántó Balázs, Borbiczki Ferenc, Hirtling István, Brasch Bence, Hegedűs D. Géza, Antóci Dorottya, Márkus Luca, Orosz Ákos és Radnay Csilla előadásában hallhatók a művek. A felolvasásokon a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. 

Forrás: Irodalom Éjszakája Facebook-oldalForrás: Irodalom Éjszakája Facebook-oldal

Az Irodalom Éjszakája rendezvény szervezői kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentességre. Az idei évben valamennyi helyszín hozzáférhető a mozgásukban korlátozott résztvevők számára. Mindennap négy különböző helyszínen biztosítanak két-két felolvasáshoz jelnyelvi tolmácsolást a siket és nagyothalló érdeklődők számára. Emellett vak és gyengénlátó vendégeiknek segítséget nyújtanak a felolvasásokra való eljutáshoz.

További információk: ITT

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: Irodalom Éjszakája Facebook-oldal

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!