by artisbusiness.hu 2022. jún 23.

LEGO-alkotások a KÉPEZŐ-ben

A szeptember közepéig megtekinthető kiállításon a tekerd! csoport munkái láthatók.

Az Életünk mozaikjai című kiállítás megnyitóján a Budapest bár és a The Qualitons jól ismert, a magánéletben egy párt alkotó zenészei – Németh Juci és G. Szabó Hunor – adnak koncertet.

Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, melyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő.

A tekerd! Sabek és Matt Gondek-feldolgozása az alkotókkal (forrás: facebook.com/tekerd2014)

A tekerd! csoport 2014 óta olyan alkotókkal működik együtt, illetve értelmezi újra munkáikat mozaikként, mint Aches, Aracely Munoz, Banksy, Toxicómano Callejero, Ceroker, Arlin Graff, Bordalo II and Okudart, Rózsa Eszter, Hollóházi Porcelánmanufaktúra, Ledania, Rob Anderson, Matt Gondek and Sabek, Victor Vasarely és Vincze Adrienn.

A csoport tagjainak egy része hátrányos helyzetű fiatal, így az alkotások tematikájukban olyan égető társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint az esélyegyenlőség, az emberi jogok, a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

Grafika: KÉPEZŐ

A kiállítás megnyitója 2022. június 24-én 18 órakor kezdődik. Helyszín: KÉPEZŐ, 1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/A. A megnyitó Facebook-eseménye erre a linkre kattintva érhető el.

A kiállítás 2022. június 25. és szeptember 15. között tekinthető meg.

Borítókép: munkában a tekerd! csoport, forrás: facebook.com/tekerd2014