by artisbusiness.hu 2023. Feb 04.

Megérkezett Soma

Majtényi László Soma, a beszélő kutya című könyvének bemutatója 2023. február 8-án lesz a Magvető Caféban.

A könyvről az íróval és Somával Kerékgyártó István beszélget. Az eseményre február 7-én 17 óráig lehet regisztrálni. 

Soma, az ír terrier születése után nem sokkal saját Facebook-oldalt kapott. Posztjait több ezren követik, osztják és lájkolják: a Balaton-felvidéken és Budapesten már sokan felismerik, igazi celeb lett.

Soma (forrás: Soma Facebook-oldala)

A könyv történetei kutya–ember, kutya–kutya és kutya–egyéb állat viszonyokról, barátságról, hűségről, állítólagos vagyon elleni bűncselekményekről (konkrétan: kolbász, sajt, sültek stb.), különféle jogokról és kötelmekről szólnak. Soma, bár nem végzett jogász, mégis tűéles fogakkal harapja ketté a jogfilozófia több gordiuszi csomóját is, amelyeken a kétlábúak évezredek óta csak nyammognak, szerencsétlenkedve.


Soma, a beszélő kutya – lejegyezte Majtényi László (forrás: a Corvina Kiadó YouTube-csatornája)

Ugyanakkor Soma nem művészkedik. Mivel ő kutya, nem is törekszik saját írói stílus kifejlesztésére. Ha néha emelkedettebb, ez részéről nem szándékos. Csupán történetekről és érzésekről, a világ megismerhetőségének lehetőségeiről beszél.


Soma, a beszélő kutya (forrás: Soma Facebook-oldala)

A szerzőről

Majtényi László az MTA doktora (2010), adatvédelmi biztos (1995–2001), az ORTT elnöke (2009–2010), köztársaságielnök-jelölt (2017), az Eötvös Károly Intézet elnöke (2003–). Kutatási területei: hajózási jog, alkotmányjog, ombudsman-intézmények, információs jogok, médiajog.

Soma (2017, Érd) nem az első ír terrier emberei családjában, előtte tizenhét évig a család szeretett tagja volt dédnagynénje, Luca. Soma figyelemreméltóan csavaros észjárású és kimondottan jóképű, ami a kutyásoknak is feltűnt. Jó emberek vették körül, megszerették, még versenyzői karrierjét is egyengették. Itthoni és külföldi szakértők mondták ki róla, hogy „Kölyök bajnok”, „Fiatal bajnok”, „Felnőtt bajnok”, „Klubgyőztes”, „A kiállítás legszebb kutyája”, „Fajtagyőztes”. Több szervezet „Championátus” címét is büszkén viseli. Még csak négyéves múlt, előtte a jövő, a családalapítás.

Majtényi László Soma egyik embere.

Az esemény Facebook-oldala itt található.

----------------------------

Majtényi László további könyvei:

Bibó István és a 21. század

Harcz az alkotmányért

Romok ormán

Az elveszejtett alkotmány

Mi fenyegeti a köztársaságot?

Adatvédelem, információszabadság, sajtó

Az információs szabadságok

Az elektronikus információszabadság

Nyitókép: Soma és Majtényi László

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!