by Láng Dávid 2022. Oct 06.

Mentorprogram, klipforgatás, szuperkoncert a Szabadság téren

– Így támogatja a Yettel a feltörekvő zenekarokat

A Telenor utódjaként hét hónapja indult el Magyarországon a  márka, amit gyakorlatilag nulláról kellett felépíteni és megismertetni az emberekkel. Erre mindig remek eszköz a zene, ezért nem csoda, hogy Yettel Stage néven indítottak platformot azzal a céllal, hogy feltörekvő előadókat támogassanak.

Dolezsai Gergely, a cég márka- és marketingkommunikációs igazgatója elmondta, a Yettel központi gondolata az egyensúly, amikor pedig azt keresték, hogyan tudnák ezt összekötni a zenével, rájöttek, hogy létezik egy különösen izgalmas periódus a zenekarok életében. Ez akkor jön el, amikor már van egy csomó jó daluk, színpadképes is a produkció, az országos áttörés azonban még nem történt meg.

Ilyen csapatoknak szerettek volna bemutatkozási lehetőséget adni, mivel hisznek abban, hogy a tehetség és a hírnév egyensúlyának megtalálása kifejezetten jól áll a márkának. A koncepció az volt, hogy mindegyiküket összekötik egy már befutott, ízig-vérig profi előadóval, aki aztán mentorként segíti a fejlődésüket. Arra is ügyeltek, hogy a párosok ugyanabból a régióból vagy akár városból származzanak.

Az egész nyár arról szólt, hogy készültek: keresték azt a három feltörekvő produkciót, akiket meghívtak a programba, majd elkezdték felépíteni az együttműködést. Először Pécsre látogattak, mivel a városnak híresen sokszínű könnyűzenei élete van.

Innen is kiemelkedik a Punnany Massif, akiket arra kértek, hogy ajánljanak valakit a városukból. A hiphop csapat választása a Kacaj zenekarra esett, akikkel ugyanaz a hegedűsük, a Punnany korábbi bőgőse pedig jelenleg dobol a Kacajban. Bár zeneileg teljesen más világot képvisel a két formáció, mégis azonnal megtalálták a közös hangot.

Ezután az ország másik felében, Ózd környékén folytatták a keresgélést. Majka ajánlására találtak rá Soma Perrin néven futó projektjére, aminek a soulos, funkos, r’n’b-s stílusa nagyon különbözött a rapperétől, de elképesztően izgalmasnak és frissnek érezték a produkciót, így nem volt kérdés, hogy beválogatják.

Végül, de nem utolsósorban a Balaton déli partjára látogattak, ahol az innen származó Margaret Island javaslatára a blues-rockban utazó The Pontiacet kérték fel, hogy csatlakozzanak a programhoz.

Farkas Roland (Wolfie) és Majka

Az együttműködés első lépéseként mindhárom csapatnak forgattak egy profi videoklipet, ami jól rezonált a stílusukra és a képi világukra, és az is cél volt, hogy megjelenjen bennük, honnan származnak. A klipek elkészültek és kivétel nélkül hasítanak: alig pár hét alatt mindegyik átlépte a százezer megtekintést a YouTube-on, és a zenekarok követőtábora is növekedésnek indult. Dolezsai Gergely szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy a Yettel Stage felhajtóereje egyfajta „szélcsatornaként” máris kifejti a hatását.

Ezzel párhuzamosan a mentorálás is elkezdődött, de mint azt Farkas Roland (Wolfie) a Punnany Massifból elmondta, ez nem annyira formális, inkább baráti beszélgetések sorozataként kell elképzelni: nincsen alá-,fölérendeltségi viszony, egyszerűen csak sok időt töltenek együtt, és ennek során igyekeznek átadni azt a tudást, ami segíti az építkezést.

Azt a Kacaj, a Perrin és a The Pontiac tagjai is kiemelték, hogy mentoraik abszolút egyenrangú félként kezelik őket, szó sincs lekezelésről vagy kioktatásról a közös munka során. Az elmúlt hónapokban mindhárman lehetőséget kaptak vendégzenekarként a mentoraik előtt, ebből is rengeteget tanultak: mint mondták, óriási élmény volt számukra testközelből látni egy profi produkció működését.

A program kicsúcsosodása egy ingyenes szuperkoncert lesz október 8-án a budapesti Szabadság téren (Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/750512126179695). Ennek keretében mind a hat előadó fellép, de nem klasszikus fesztiválsorrendben: a Margaret Island bevállalta, hogy ők lesznek az elsők, és a Punnany is a Kacaj előtt kap helyet.

Az estét a téren Perrin és Majka koncertje zárja, az afterpartyt pedig az Akvárium Klubban tartják, aminek a Yettel szintén támogatója mostantól: ingyenes wifit, valamint mobiltöltő állomást is biztosítanak a bulizóknak.

A koncert után a Yettel Stage első szakasza lezárul, de máris elkezdték tervezni a második évadot, melynek során újabb három feltörekvő produkciónak adnak majd lehetőséget.

Az esemény Facebook-posztja ITT található.

Fotók: Yettel

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!