by artisbusiness.hu 2022. okt 01.

Novemberben mutatkoznak be a MaxCity pályázatának nyertesei

Több mint hatvan pályamű közül választott a zsűri.

A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont MAX Art Incubator programja új szintre lépett, és a nyár folyamán pályázatot hirdetett olyan művészeti alkotócsoportok, kész produkciók, illetve születőben lévő kulturális projektek számára, amelyek bemutatkozási lehetőséget kerestek. A bírálásban Balogh Máté András, az Art Is Business alapítója, Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésznő, Tollár Mónika, a MAX Art Incubator produkciós vezetője és Vandlik Júlia, a MaxCity marketing vezetője vettek részt. A kuratórium elnöke Gergye Krisztián táncművész, koreográfus, rendező, képzőművész volt. A nyertes produkciók között találjuk Dobra Mara Verslábak neccharisnyában című előadását, Juhász Kata Szerény javaslat mozgásszínházi produkcióját és Mangi Kornélia GAIA című darabját. Az ArtNovember programsorozat során a nyertes előadásokat láthatja a közönség különböző időpontokban.

Balogh Máté, Szamosi Zsófia, Tollár Mónika és Vandlik Júlia

A MaxCity több mint tizenöt éve képviseli Magyarországon, sőt lényegében Európában is egyedülállóan a nemzetközi lakberendezési dizájnmárkákat. Az épület adottságait, a főváros közelségét, illetve a gyorsan fejlődő agglomerációs települések felkínált lehetőségeit kiaknázva a MaxCity már többször volt helyszíne nívós dizájn és divat témájú rendezvényeknek. Ezek sikere, az érdeklődők száma és a visszajelzések egyértelműen megmutatták, hogy színvonalas tematikus programokra nagy igény volt és van napjainkban is, az azóta a világot átformáló történések ellenére.

Mindezen adottságokra, tényekre és tapasztalatokra alapozva a MaxCity stratégiai irányként tekint a dizájn-, képzőművészeti és egyéb kulturális események befogadására, az intézmény kapacitásának növelésére. 2021 szeptemberében indult útjára a MAX Art Incubator programsorozat, melynek keretében számos különleges, látványos és tartalmas előadást élvezhetnek a látogatók. A hely és a koncepció érdekessége az a tudatos törekvés, hogy nem csupán kész produkciók, hanem izgalmasnak ígérkező kísérleti és kollaborációs projektek számára is teret adjon a MAX Art Incubator.

A MAX Art Incubator olyan művészeti projektek jelentkezését várta 2022 nyarán, amelyek szívesen bemutatkoztak volna a nagyközönségnek a MaxCityben. Kiemelkedő alkotókat, alkotógárdákat, illetve eredeti gondolatokat közvetítő, magas színvonalú alkotásokat kerestek, és elsősorban rugalmas játék- és nézőtérben gondolkodó produkciók jelentkezését várták.

A pályázatra több mint hatvan pályamű érkezett, ezek közül választotta ki a zsűri azokat, amelyeket novemberben bemutatnak a közönségnek.

A Verslábak neccharisnyában című előadás

2022. november 4.

Dobra Mara: Verslábak neccharisnyában
Négy színésznő boncolgatja magát – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő versein keresztül
Szereplők: Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit

2022. november 26.

Mangi Kornélia: GAIA
Műfaj: szóló mozgásszínház
Szereplők: Mangi Kornélia néptáncművész és klasszikusbalett-tanár

A Szerény javaslat című előadás

Juhász Kata: Szerény javaslat
Műfaj: szóló tánc
Szereplő: Juhász Kata  

GlobART: Családi háromszög/Duplaszaltó
Műfaj: a színjátszás, az élőzene, a tánc, a film- és képzőművészet ötvözete
Szereplők: Sütő Zsófia, Szabó Emőke, Cserdi Zsolt

2022. november 27.

Levkó Esztella: A férjem
Műfaj: macedón–magyar összművészeti prózai színházi projekt
Szereplők: Száger Zsuzsanna színésznő / Levko Esztella színésznő

További információk ITT találhatók.

Nyitókép: Családi háromszög/Duplaszaltó
A képek forrása: Maxcity Galéria

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!