by artisbusiness.hu/MTI 2023. Oct 23.

Olaszországi turnéra indul a MÁV Szimfonikus Zenekar

A zenekar október 25. és 27. között Olaszország három városában vendégszerepel, Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

Az itáliai turné helyszínei október 25-én Milánóban a Teatro del Verme nagyterme; október 26-án Castano Primo-ban az Auditorium A. Paccagnini színház; október 27-én pedig a verbániai Il Maggiore Sala Teatrale lesznek.

A milánói és a verbániai koncerttermekben a múlt év nyarán már fellépett a zenekar, ahol az együttes újra együtt dolgozhat Elena Casella karmesterrel, aki Olaszországban népszerű szimfonikus zenekari és operakarmester, 2022 októberében pedig a New York-i Carnegie Hallban is nagy sikerrel debütált.

A MÁV Szimfonikus Zenekar olaszországi turnéjának műsorában Finzi L'Infinito; Mendelssohn e-moll hegedűverseny, op. 64; ifjabb Johann Strauss Kék Duna keringő, op. 314; valamint ifjabb Johann Strauss Császár keringő, op. 437 című művei szerepelnek.

Az olaszországi turné után Budapesten, november 3-án, a Zeneakadémián találkozhat a hazai közönség a MÁV Szimfonikus Zenekarral, azonban változik a hangverseny műsora. Az erre a napra eredetileg meghirdetett Juraj Filas Requiem magyarországi bemutatója anyagi okok miatt elmarad, helyette Puccini Bohémélet című operájának keresztmetszetét hallhatja a közönség Kesselyák Gergely karmester vezényletével.

Az előadás szólistái Cserna Ildikó (szoprán), Fekete Attila (tenor), Filip Bandzak (bariton), Molnár Ágnes (szoprán), Káldi-Kiss András (bariton), Bakonyi Marcell (basszbariton), valamint Hábetler András (basszbariton) lesznek.

Lásd még:

Indul a MÁV Szimfonikus Zenekar „Szerelem és szenvedély” évada

A szerelem és a szenvedély áll a MÁV Szimfonikus Zenekar új évadának középpontjában

Lendvai György mindig nagyban gondolkodik, mert másképp nem is érdemes
– Interjú a MÁV Szimfonikusok ügyvezető igazgatójával

Nyitókép: A MÁV Szimfonikus Zenekar a Zeneakadémlán (forrás: a zenekar Facebook-oldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!