by artisbusiness.hu 2022. May 07.

Pátkai Rozina dala az FBI című amerikai filmsorozatban debütált

Rendhagyó premierje volt Pátkai Rozina Partokon című dalának.

Pátkai Rozina énekesnő Partokon című dala Benkő Dávid zongorista (Paso, Subtones) közreműködésével az FBI című filmsorozatban debütált az egyik legnézettebb amerikai televíziós csatornán, a CBS-en.

„Nem hittem volna, hogy egy saját, magyar nyelvű dalom egy amerikai sorozat akciójelenetében fog először felcsendülni élőben, ráadásul az én előadásomban” – meséli Rozina, akit az FBI sorozat rendezője több hazai előadóművész közül választott ki a szerepre. „A dal sok hónappal ezelőtt született, egyértelmű volt, hogy egy avatott, nagyszerű társelőadóval szeretném eljátszani azt a forgatáson. Benkő Dávid zongoristát régóta ismerem, nem volt kérdés, hogy vele szeretnék ebben a szerepben együtt dolgozni.”

Pátkai Rozina és Benkő Dávid szelfije a forgatásról

A dalról és a forgatás élményéről Dávid is mesélt: „A kedvenc zenéimben kulcsszerepet játszik az őszinteség és a hitelesség, ezért nagyon szeretem, amikor egy előadó saját maga írja a zenét és a dalszöveget is. A Partokon egyszerre tartalmaz elvontabb képeket és teljesen hétköznapi momentumokat is, amelyek remekül passzolnak a Rozinára jellemző letisztult, ugyanakkor kifejező előadásmódhoz. Izgalmas élmény volt előadni ezt a szép magyar dalt egy nemzetközi filmes produkcióban.”

A Partokon című dalhoz live session videó is készült, amelyet Bekő Bozó, Krokovay Ábel, Megyeri Dániel és Laki Lukács készített. A hangot és a produceri utómunkálatokat Fenyvesi Márton jegyzi.

A dal ide kattintva érhető el a különböző online zenehallgatási felületeken.

A borítóképet Zsólyomi Norbert készítette.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!