by artisbusiness.hu 2023. Oct 20.

Pirkadatkor induló koncertséták a Soharózával

– A Róka-hegyen, a Naplás-tónál és a Hármashatár-hegyen élvezhetjük a napfelkeltét a kórus tagjaival

Rendhagyó városi sétára invitálja a kalandkeresőket a Soharóza kórus Budapest újraegyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A pirkadatkor induló séták a napfelkeltéig kísérik a nézőket, a főváros három különböző kilátójához vezető úton. A koncerttel egybekötött kirándulás célja, hogy fizikai és lelki értelemben is feszegesse a határokat – mesék, dalok, megosztások, beszélgetések övezik a csapat útját. 

A Határtalan nap című koncertsorozat október 21. és 23. között három különböző fővárosi helyszínen várja a látogatókat egy egyedi koncertélménnyel a felkelő nap fényében. A rendhagyó városi séták idegenvezetőjeként Grisnik Petra csatlakozik a Soharóza kísérleti kórushoz, akik Halas Dóra karnagy és ötletgazda irányításával szövik össze a kirándulás és a koncertperformansz élményét a napfelkeltével.

A Soharóza ezzel a projekttel visszatér a kezdetekhez, amikor Kultúrfürdő címmel különleges helyszínre szervezett programokat, több éven át, nyári fesztivál formájában. A pop-up koncertek célja, hogy a közönség felfedezze a főváros kevésbé ismert látványosságait, izgalmas szabadtéri helyszíneit és eközben egy belső utazáson is elinduljon. A kalandvágyó hallgatóság lehetőséget kap a séták során, hogy valóban résztvevővé váljon. A Határtalan nap sorozat központi eleme minden helyszínen a Soharóza éneklése és játékai, a napfelkelte közös megélése, de az esemény része a magaslati pontig vezető út is, melyen az előadók végigkísérik a közönséget.

Forrás: SoharózaForrás: Soharóza

A sorozat a Budapest Brand együttműködésével, a Budapest Tuning felhívás keretében valósul meg, és a főváros egyesítésének 150. évfordulója kapcsán szeretné ráirányítani a figyelmet Budapest rejtett kincseire, miközben minőségi kulturális élményt kínál. Október 21-én a Róka-hegyen, október 22-én hajnalban a Naplás-tónál, 23-án reggel pedig a Hármashatár-hegy tövében indulnak a koncertséták.

A program során egy két és fél órás erdei sétára kell készülnie a vállalkozó szellemű résztvevőknek, ahol több helyen néha nem csupán a hegymenet, hanem a terepviszonyok is kihívást jelentenek. A csapat valóban egy túrára invitálja a közönséget, melynek során a határátlépések kerülnek fókuszba, így a fizikai teljesítőképesség is fontos tényező. Az időjárásról érdemes előre tájékozódni és az előrejelzésnek, illetve a terepviszonyoknak megfelelő ruházatban érkezni hajnalban a találkozópontokra, ugyanis a programot rossz időjárási körülmények esetén is megtartják a szervezők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A program a Budapest Tuning pályázat keretében, a Budapest Brand nZrt-vel együttműködésben valósul meg, a II. Kerületi Önkormányzat támogatásával. 

Forrás: SoharózaForrás: Soharóza

HATÁRTALAN NAP koncertsorozat – rendhagyó városi séták a Soharózával és Grisnik Petrával

2023. október 21., 22., 23. napokon 05:30-kor

Idegenvezető: Grisnik Petra

Előadják a Soharóza tagjai:
Belényi Barbara, Dorner Ottilia, Halas Dóra, Kégl Lóránt, Kovács Boróka, Kozma Kriszta, Monostori Bálint, Nagy Kata, Spilák Zsuzsa, Sugár Zsófia, Tarczali Dorina, Varga Zsuzsa, Zámolyi Eszter

Koncepció: Grisnik Petra, Halas Dóra, Spilák Zsuzsa
Művészeti vezető: Halas Dóra
Zenei segítők: Dorner Ottilia, Spilák Zsuzsa
Projekt asszisztens: Monostori Bálint
Produkciós vezető: Gáspár Anna

A koncerten elhangzó művek szerzői: Rubik Ernő Zoltán, Sáry László, Jaakko Mäntyjärvi, Ro Ogura, Hildegard von Bingen

A Határtalan nap című koncertsorozat eseményeiről bővebb információ: 
Október 21. szombat, Róka-hegy: link
Október 22. vasárnap, Naplás-tó: link
Október 23. hétfő, Hármashatár-hegy: link

 

Lásd még:

Családi örökségünkről énekel Jónás Vera és a Soharóza a Trafóban

Nemzetközi színházi díjat nyert a Soharóza előadása

A Soharóza előadása és kerekasztal-beszélgetés a Trafóban

A nyitókép forrása a Soharóza.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!