by artisbusiness.hu/MTI 2023. Feb 14.

Rekordáron kelt el egy képregény eredeti rajza

A Tintin Amerikában című képregény borítójának eredetijét 2,16 millió euróért (837 millió forintért) vették meg egy párizsi aukción.

Az 1942-ből származó fekete-fehér rajzot később a belga képregényrajzoló, Hergé 1946-ban megjelent könyvének színes borítójához használták fel. A könyv a Tintin kalandjai-sorozat harmadik kötete volt. A francia Artcurial aukciósház által szervezett árverésen 2,16 millió euróért kelt el az alkotás. Hergé fekete-fehér rajzai közül mindeddig ez a kép kelt el a legmagasabb áron.

A rajz a képregénysorozata főhősét, a fiatal belga újságírót Amerikában ábrázolja, ahová azért utazott, hogy a chicagói szervezett bűnözésről készítsen riportot. A képen Tintin egy indián faluban látható szorult helyzetben, egy cölöphöz kötözve. A rajz azért is különleges, mert nagyobb az A3-as formátumnál: 52,3 centiméter magas és 36 centiméter széles.

A vásárló nem akarta felfedni magát, de az árverési ház annyit elárult, hogy belga.

Georges Prosper Rémi, művésznevén Hergé a XX. század legnépszerűbb képregényrajzolói közé tartozott. Hetvenöt éves korában, 1983-ban hunyt el.

A kép forrása: globalhappenings.com

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!