by artisbusiness.hu 2023. Mar 31.

Soós Edina nyerte a 13. Itsliquid International Contemporary Art Contest első díját

A művész egy éven keresztül kiállíthat a világ nagyvárosaiban.

„Csodás fejlemény a művészi pályafutásomban, hogy megnyertem a fődíjat egy elismert kortárs art & event platform, az Itsliquid 13. pályázatán! Egyéves kiállítási lehetőség illet meg Velencében, Rómában és Londonban” – írja közösségi oldalán Soós Edina.

Forrás: Soós Edina, Instagram (@edin_arte)Forrás: Soós Edina, Instagram (@edin_arte)

A pályázat három győztese kiállítási lehetőséget kapott Velencében, Rómában és Londonban, további öt, a zsűri elismerésében részesülő művészt pedig a kiíró online platformjain keresztül népszerűsítenek.

2012 óta az Itsliquid Group számos nemzetközi kiállítást és versenyt szervezett. A nemzetközi zsűri mindig neves kurátorokból, galériásokból, építészekből, művészekből, divattervezőkből és számos művészeti ágazat szakembereiből áll. A versenyek lehetőséget adnak a világ minden tájáról érkező művészeknek, építészeknek és tervezőknek, hogy kiállítsanak a világ művészeti szempontból legfontosabb városaiban, megjelenjenek a nagy művészeti magazinokban és platformokon, és a nemzetközi művészeti világ részévé váljanak.

Forrás: Soós Edina, Instagram (@edin_arte)Forrás: Soós Edina, Instagram (@edin_arte)

Az Itsliquid célja a kortárs művészet, fotográfia, építészet, dizájn és divat népszerűsítése az Itsliquid Platform eszközein – sajtóközlemények, több mint 250 000 feliratkozót számláló levelezőlista, közösségimédia-hálózatok, nemzetközi kortárs művészeti, építészeti és dizájnesemények és kiállítások – keresztül. Az idei pályázat jelenleg is zajlik festészet, fotóművészet, videóművészet, szobrászat és installáció, előadó-művészet, építészet, terméktervezés, divattervezés, illusztráció és rajz, valamint számítógépes grafika kategóriában.

Soós Edinát tavaly beválasztották a YICCA kortársművészeti verseny kiállítói közé, így egyedüli hazai művészként idén januárban Rómában állíthatta ki Wayout című alkotását.


YICCA 22/23 kiállítás (forrás: YICCA YouTube)

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: itsliquid.com

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!