by artisbusiness.hu 2023. Aug 26.

Szabó Győzőt kikölcsönözhetjük a SZIN-en

Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai színész a fesztivál utolsó napján különleges élményt nyújt a közönségnek.

Szabó Győző élete nyitott könyv, és ez nem csak képletesen van így. Toxikoma című drogvallomásában nyíltan beszél élete leggyötrelmesebb időszakáról. Aki nem olvasta a kötetet, az Herendi Gábor filmjében láthatta a történetet, az alfahím színész és az Istent játszó pszichiáter, azaz Szabó Győző és Csernus Imre összefeszülését. A könyv azóta egy gimnáziumban az érettségi tételek közé is bekerült, azonban olyan még nem volt, hogy Szabó Győző önmaga vált volna „élő könyvvé”.

A Coca-Cola SZIN-en ez is megtörténik: augusztus 26-án (szombaton) érkezik a népszerű színész a fesztiválra, ahol Szeged Első Lions Club pódiumán a függőségek lesznek főszerepben. Itt beszél saját tapasztalatairól és küzdelméről. Az Élő Könyvtár program keretében kikölcsönözhetővé is válik, azaz egy rövid beszélgetés formájában személyesen is megnyílik azoknak, akik „leemelik” a képzeletbeli könyvespolcról.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Szabó Győző (fotó: Rizmajer Antal)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!