by artisbusiness.hu 2021. szept 19.

Színjátszás itthon és külföldön

Az eSzínház Fesztivál keretében ingyenes, élő online szakmai kerekasztal-beszélgetést láthat-hallhat a közönség 2021. szeptember 19-én 19 órától.

Mennyire vesz részt szervesen a magyar színházi élet az európai színházi vérkeringésben? Hol tart a magyar színház a nemzetközi trendekhez képest? Milyen a kapcsolat a határon túli magyar színházakkal? Hogyan működik, milyen a megítélése a vendégszerepléseknek, a külföldi turnéknak? A külföldi vendégrendezők munkái hazánkban: hogyan alakulnak ki a munkakapcsolatok, milyen együtt dolgozni egy más kultúrából érkező, magyarul általában nem beszélő művésszel?

A beszélgetés résztvevői, akik között van igazgató, rendező és színművész egyaránt, a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre keresnek válaszokat.

Az esemény során szó esik majd az eSzínház Fesztiválról és azokról az előadásokról, amelyeket a résztvevő művészek és szakemberek színházai és társulatai neveztek a Fesztiválra.

A nézők az élő online kerekasztal-beszélgetés közben kérdezhetnek a résztvevőktől fesztival@eszinhaz.hu e-mail-címen.

Beszélgetőpartnerek:
Für Anikó - színművész, Örkény István Színház
Kováts Adél - igazgató, színművész, Radnóti Miklós Színház
Márkus Luca - színművész, Vígszínház
Székely Kriszta - rendező, Katona József Színház

Moderátor: Sárközi Szabina, eSzínház

Az esemény megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jegyek szeptember 19-én 17:50-ig igényelhetők: https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/eszinhaz-feszt-kerekasztal-202109191900

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!