by artisbusiness.hu 2023. Jan 22.

Versnyomtató megálló a budapesti Széll Kálmán téren

A megálló elkészítésében a JCDecaux Hungary nyújtott segítséget.

A magyar kultúra napja (január 22.) alkalmából versmegállót létesített a főváros II. kerületének önkormányzata. A kerülethez köthető költők néhány sorát nyomtathatjuk ki gombnyomásra.  

„A versmegállóban akár buszra várva, akár a téren áthaladva a II. kerülethez köthető költők néhány sorát nyomtathatják ki, és vihetik magukkal zsebükben, tárcájukban. Meggyőződésünk, hogy a kultúra akkor válik élővé, ha a miénk lesz, ha olvassuk, ha látjuk, ha teret engedünk neki, és mi magunk is nyitottá válunk az alkotások befogadására. A II. kerületben hisszük, hogy a kultúra ismerős, megengedő, befogadó, segítő, teremtő, velünk élő, tanító, elérhető. A kultúra semmilyen körülmények között nem lehet távoli, idegen, megmondó, visszautasító vagy lenéző.

Ha a Széll Kálmán téren vagy a környéken járnak, érdemes megnézni, és vigyenek magukkal egy néhány soros versrészletet, gondolatot!

Köszönjük a JCDecaux Hungary segítségét a megálló elkészítésében!” – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester.

A JCDecaux Hungary a kultúra elkötelezett támogatója. Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázatuk az egyik legjelentősebb kortárs irodalmi eseménnyé nőtte ki magát, minden évben újabb rejtett tehetségeket fedeznek fel. „A JCDecaux fontos missziója, hogy közelebb vigyük a művészetet az emberekhez” – nyilatkozta tavaly Samu Tímea, a vállalat vezérigazgatója.

A képek forrása: Őrsi Gergely Facebook-oldala

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!