by artisbusiness.hu 2022. nov 05.

Youngart X-mas Art Fair a MOM Parkban

– Megnyitotta ideiglenes üzletét a youngart online galéria a MOM Parkban

A műgyűjtés egy életstílus jelképe is! – üzeni az egyedi utat járó youngart online galéria, amely elsőként nyitott üzletet a MOM Parkban. A karácsonyig nyitva tartó ideiglenes galériában megelevenednek a műalkotások, s ezúttal a szó szoros értelmében. A Porsche tiszta, fehér vászonként biztosított alapot a galéria vezető művészei számára, hogy egy egyszeri és megismételhetetlen performansz keretében mutathassák meg: a kortárs művészet élmény.

PAF és Révész Ákos

A négy művész, Juhász Szilárd, Kővári Kamillavirág, Révész Ákos és PAF által megfestett absztrakt installáció négy különálló egységet alkot, amely mind egyben, mind részleteiben tökéletesen élvezhető. Az önmagán túlmutató képzőművészeti alkotás megszületéséhez éppoly szükséges volt a pillanat megragadása, mint a négy művész egymással való kommunikációja, összhangja, valamint a festői egyediség, a formanyelv és a színharmónia megteremtése.

A youngart.hu kifejezett szándéka, hogy az egyetemes képzőművészeti kultúra részét képező kortárs magyar alkotások interpretálása mellett egyre színesebb és szélesebb közönséget szólíthasson meg, és bebizonyíthassa, hogy a magas élvezeti értékkel bíró festmények, szobrok, fotók és grafikák értékálló befektetési lehetőségek is.

Juhász Szilárd

A műtárgyvásárláshoz és műgyűjtéshez inspirációt adó kulturális térben a látogatók tanácsot kérhetnek a youngart.hu szakértőitől, akik örömmel nyújtanak segítséget a saját és a vállalati gyűjtemények felépítéséhez, amellyel egyedibbé tehetik környezetüket.

Mindemellett a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni az ADA Möbelwerke jövő évi kanapékollekciójának legújabb darabjait. Az ideiglenes galériában vásárlók között kisorsolnak egy letisztult formavilágú és kényelmes ADA fotelt decemberben. Hiszen mi lehetne jobb annál, mint hátra dőlve egy kényelmes karosszékben, festményeken merengeni?

A youngart.hu-ról

A youngart.hu online galéria elsődleges célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, és áthidalja a vásárlói és eladói igények közt tátongó szakadékot. A platformon ma már több mint ezer egyedi és eredeti képzőművészeti alkotás található meg egy helyen és elérhető áron.

Ma, amikor a kortárs műtárgyak ugyanolyan rangú kiegészítői életünknek, mint a szépen formatervezett bútorok vagy akár az autók, egyre többen szeretnék egyedi, eredeti festményekkel, szobrokkal és egyéb műtárgyakkal díszíteni otthonukat vagy irodájukat. Erre az igényre a fiatal, képzett művészek alkotásai nagyszerű megoldást jelenthetnek, számukra azonban az alkotómunka mellett gondot jelenthet a vásárlói közönség elérése. A youngart.hu oldallal olyan platformot biztosítanak, ami mindkét oldal számára megoldást és segítséget nyújt ebben.

Dr. Hatházi Vera, a youngart.hu alapítója

Emellett kiemelt cél a youngart számára a fiatal művészek felkarolása, munkájuk támogatása, amit az értékesítési célok mellett egyéb támogatási formákkal valósít meg. A két cél kombinálása olyan értékteremtő kezdeményezést formál, ami egyedülálló Magyarországon és a régióban.

A képek forrása: youngart galéria/Benda Fruzsi

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!