by artisbusiness.hu 2024. Jan 21.

1984 – a Szegedi Nemzeti Színház előadása az eSzínház felvételén

Az előadás 2024. január 22. 23:59-ig tekintető meg.

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását.

Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. A Nagy Testvér mindig figyel. Orwell a halálos ágyán adott interjúban így beszél világhírűvé vált klasszikusáról: „Azt hiszem, tekintve, hogy a könyv végül is paródia, valami hasonló dolog tényleg megtörténhet. Jelenleg ebbe az irányba tart a világ. Világunkban nem lesz más érzelem, csak félelem, harag, diadalmaskodás és megalázkodás. A nemi ösztönöket eltörlik. Az orgazmust betiltjuk. Hűség nem lesz, csak párthűség, de mindig ott lesz a győzelemittasság. Minden pillanatban ott lesz a győzelem mámora, annak az érzése, hogy eltiporjuk az ellenfelet, aki gyámoltalan.

Ha szeretnék elképzelni a jövőt, képzeljenek el egy csizmát, miközben örökké egy ember fejét tapossa. Ebből a veszélyes rémálomból egyszerű tanulság vonható le. Ne hagyják megtörténni. Önöktől függ.”

Műfaj: dráma, kortárs

Színház: Szegedi Nemzeti Színház

Szerző: George Orwell, színpadra alkalmazta: Horgas Ádám

Rendező: Horgas Ádám

Időtartam: 2 óra 35 perc

Nyelv: magyar

Az előadás a megváltott jeggyel 2024. 01. 22. 23:59-ig látható, felvételről. 

A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre elküldik a linket, amelyre kattintva megtekinthető a közvetítés. A link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá. Csak egy IP-címről működik, ezért kérik, ne küldjék tovább és ne osszk meg mással.

Jegyek ITT igényelhetők.

Lásd még:

Hasít a Digital Producer – de vajon mi az?– Interjú Horgas Ádámmal

Online színházi seregszemle: eSzínház Fesztivál '23

A kép forrása: Szegedi Nemzeti Színház

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!