by artisbusiness.hu 2022. Sep 07.

A Nézők Évada

– A 6SZÍN 2022/2023-as előadásai

Tavaly negyvenezer néző váltott jegyet a 6SZÍN előadásaira. A terézvárosi teátrumban idén is számos izgalmas saját és vendég produkcióval várják a nagyérdeműt. A 2022/2023-as szezon a Nézők Évada lesz.

Január végén tartják Rényi Ádám A hosszú élet titka című darabjának ősbemutatója, Lengyel Andor rendezésében, melynek alapját Ádám novellái adják, javarészt az Osztálytalálkozó és A Bezzeggyerek című köteteiből. A tizennyolc történetet négy színész, Márton András, Balla Eszter, Ecsedi Erzsébet és Mohai Tamás tolmácsolja. Az előadás dramaturgja Enyedi Éva.

A francia színházi világ fenegyereke, Benoit Soles Turing című darabjának ősbemutatója jövő tavasszal várható, Horváth Patricia rendezésében, Simon Kornél és Száraz Dénes szereplésével. A színészként is kiváló Keresztes Tamás, Sodró Eliza főszereplésével rendez előadást, Janikovszky Éva Naplóm című könyve alapján.

Korábban a Hölgyválasz Táncstúdióban volt látható Csákányi Eszter önálló estje, az Amikor találkoztam Barisnyikovval, ami mostantól a 6SZIN-ben kerül színre.

Szeptember 30-án veszi kezdetét a vendég előadások bemutatóinak sora. A Zichy Színműhely viszi színre Gazsó L. Ferenc Add tovább című darabját. A zenés, táncos családtörténeteket Léner András rendezi. Október 14-én a Bánfalvy Stúdió bemutatja Fejős Éva Bébi, Bumm! című történetét, mely az írónő saját anyává válásáról vall. A darab szereplője Gubik Ági. Két, egymástól nagyon különböző generáció, egy nagyi és unokája története az Orlai Produkció Jaj Nagyi! című előadása, Szabó Máté rendezésében, Molnár Piroska, Rohonyi Barnabás és László Lili tolmácsolásában.

Október 26-án lesz a bemutatója Kleist Homburg herceg című művének, az Exit Generáció produkcióját Farkas Ádám rendezi. Főbb szerepekben Porogi Ádám, Terhes Sándor és Bíró Panna Dominika. Novemberre várható az Összpróba és a Kultkikötő közös produkciója, a Férfi és Nő, Rusznyák Gábor rendezésében.

Forrás: 6SZIN

A sajtónyilvános évadnyitó eseményen Földvári Péter, a 6SZIN vezetője elmondta, hogy „a Covid után fellélegeztünk, sok jó előadást hoztunk létre, amire negyvenezer néző volt kíváncsi. Az idei helyzetben felelősen gondolkodva megteszünk minden olyan lépést, ami a színház működőképességét a legköltséghatékonyabb módon biztosítja, anélkül, hogy az a művészet rovására menne. Nálunk minden a nézőkért van, ezért is döntöttünk úgy, hogy az idei évad a nézők évada lesz a 6SZIN-ben.”

Sághy Tamás – A cégvezető című előadás (forrás: 6SZIN)

Számos nagy népszerűségnek örvendő előadás továbbra is látható a 6SZIN-ben. Visszatér Háy János A cégvezető című története, együttműködve a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal. A Delta Produkció két előadásának évek óta otthont ad a 6SZIN: Rezes Judit és  Szabó Győző kapcsolatának története, a Loveshake, és az Operabeavató sorozat.

Rezes Judit, Szabó Győző – Loveshake (forrás: jegy.hu)

Folytatódik a Szeretetkert, az Aranyecset, az Egyedül nem megy, a Hárman a padon, a Garzonpánik, a Scapen, a Meg se kínáltak. A nézők az új évadban is jegyet válthatnak a Madártávlat, a Két nővér és a Sirály előadásokra. A tavalyi Déryné programba beválogatott rendkívül sikeres Szindbád ma révbe ér című előadással tovább járják az országot.

Schlanger András, Martin Márta – Szindbád ma révbe ér (forrás: 6SZIN)

Az idei Petőfi-emlékév előtt tiszteleg Apostol című előadásuk, és műsoron marad a S.Ö.R. és a G.Ö.R.CS. saját produkció is, Janikovszky Éva Az úgy volt című története, a Second Life, a Határátlépések, a Redőny, a Történetőrző, az Édes kettes hármasban, az Utazás a szempillám mögött, Csukás-mese, a Hűtlenség ára és a Love.hu is. Folytatódik Dolák-Saly Róbert Gumiszoba című produkciója is, és visszatér Vitéz László és Süsü is a Jókai utcába.

Pikali Gerda, Nagy Sándor – A hűtlenség ára (forrás: jegy.hu)

Nyitókép: Petőfi Sándor Az Apostol című előadás (forrás: hatszin.hu)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!