by artisbusiness.hu 2021. okt 09.

A Radnóti Színház kapta a Design Management Díjat

„A dizájnnak támogató szerepe van abban, hogy alkotó munkánk kitűnjön, előadásaink  kiteljesedjenek” – nyilatkozta Kováts Adél.

A Design Management Díj történetében először díjaztak hazai színházat. A Radnóti életében a dizájnmenedzsment nem innovatív termékeket és közvetlenül mérhető sikereket jelent, hanem egy több év alatt tudatosan megkonstruált, a dizájn tekintetében az alapoktól felépített brandet, amely mára a felhasználói élmény elengedhetetlen részévé vált.

Egy színház esetében a siker rendkívül sok összetevőn múlik. A szakmai munkán, a társadalmi szerepvállaláson, az érzékenyítésen túl szerepet játszik benne többek között az intézmény arculata és a kommunikáció minősége is – egyszóval a mindennapi működésbe integrált dizájnfókuszú szemlélet.

„Számunkra a dizájn egyfajta párbeszéd: a tartalom és a vizuális nyelvhasználat folyamatos diskurzusa, egymást kiegészítve. Nyelv és kiterjedés, egyfajta vizuális lenyomata annak, hogy mi ma a Radnóti. A dizájnnak támogató szerepe van abban, hogy alkotó munkánk kitűnjön, előadásaink  kiteljesedjenek” – nyilatkozta Kováts Adél. A kortársszemléletű és friss, ugyanakkor időtálló intézményarculat megjelenik a színház homlokzatán, weboldalán, sőt a színház életében kiemelkedő jelentőségű, a közönséggel való egész évados kapcsolattartást biztosító Radnóti Magazin vizuális világában és az egyéb szóróanyagokon is.

A Radnóti Színház eredményei azért figyelemre méltók, mert amellett, hogy gondosan ügyel a szakmai munka minőségére, az érzékenyítésre, az értékteremtésre, folyamatosan törekszik a közvetlen és személyes kapcsolattartásra a közönséggel.

A Radnóti Színház köszönete jeléül felsorolta azok nevét, akik az elmúlt öt év alatt hozzájárultak a színház arculatához, vizuális outfittjéhez: Mitte Communications és Misetics Mátyás, Csízik Balázs; Tóth Andrej; Valló Berta; Rádóczy Bálint; Dobos Tamás; Máté Balázs; Bácsi Róbert László; Yann Baillieul; Fónagy Dóra; Kiss Melinda és Rádóczi Zsuzsi; Báthory Orsolya és Másik Szőke András.

Nyitókép: Tóth Andrej (grafikus, képzőművész), Schaffler Sarolta (a Radnóti Színház marketing- és kommunikációs vezetője), Kováts Adél (a Radnóti Színház igazgatója), Szijártó Ádám (színházi grafikus és színházi titkár, Radnóti Színház), Lovas Rozi (színésznő, Radnóti Színház)
Fotó: Mohai Balázs

 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!