by Balogh Máté 2020. Apr 23.

Ádám Zsófia képzőművész: Állapotváltozások

A Budapest Art Mentor program bemutatja

Állapotváltozások

„Az Állapotváltozások videóinstalláció a fény-, illetve a festett színek viszonyával, keveredésével, keverhetőségével foglalkozik. A fehér formák festett belső színekkel rendelkeznek, melyeket különböző méretű és formájú nyílásokon át látunk. A fény és a festett szín keveredése ezekben a nyílásokban valósul meg, minden esetben egy vetített, fehér fény kíséretében, ami az eredeti szín megtartásáért és párhuzamba állításáért felel. A vetített színek a tárgyak belső színeit, illetve azok komplementereit veszik végig vizsgálat céljából. A formák kiindulópontjai alapformák (hasáb, kocka, gúla, gömb), minden esetben valamilyen irányba mozgatva. A formák, illetve a színes nyílások alakja és mérete sajátos ritmust alakít ki. A nyílások legtöbb esetben a forma egy metszeti rajzát veszik alapul” – vallja Ádám Zsófia, a Budapest Art Mentor program korábbi mentoráltja.  

A képzőművészeti mentorprogram célja, hogy fiatal képzőművészeknek lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi szcéna megismerésére és az abba való beágyazódásra.

A videóinstalláció adatai:

Méret: 292x164 cm

A készítés éve: 2017-2018

Technika: polisztirol, papír, olaj

A cikk megszületését a B. Braun támogatta.

Megjelent: 2019. augusztus

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!