by artisbusiness.hu 2021. aug 04.

Átlépni a határainkon

A művészet mint transzcendens utazás

Új, kortárs képzőművészeket és alkotásaikat népszerűsítő katalógust mutatnak be a Balaton partján.

Augusztus 7-én a balatonfüredi Anna Grand Hotelben rendezik meg azt a kulturális eseményt, melynek keretében bemutatják a kortárs művészet egyik legújabb kiadványát. A kétnyelvű katalógus elismert képzőművészeknek teremt bemutatkozási lehetőséget, több mint kétszáz egyedi műalkotásukat publikálva, melyek esztétikai értékük mellett hosszú távú befektetési lehetőséget is magukban rejtenek.

A Transcendence/Transcendencia 2021 című kortárs képzőművészeti katalógusban ötven kiemelkedő közép-európai, köztük magyar, illetve határon túli magyar kortárs képzőművész kapott helyet – egy-négy festménnyel, szoborral, grafikával, fotográfiával. A kiadvány címe (és az azt ihlető transzcendencia kifejezés) egyrészt a határokon átívelő jellegre utal, amennyiben az alkotóknak nemcsak hazai, hanem határon túli bemutatkozási lehetőséget is biztosít a megjelenés és terjesztés által. Emellett a kortárs művész inspirációs és alkotási folyamatának elengedhetetlen mozzanatát is kifejezi: az alkotónak minden esetben át kell lépnie a hétköznapi értelemben vett határait.

Dr. Bacsek Júlia

A szerző, dr. Bacsek Júlia művészettörténész célja nem az volt, hogy átfogó képet nyújtson a kortárs művészeti tendenciákról, sokkal inkább egyfajta szubjektív válogatásként értelmezhető a most megjelent kötet. Mindazonáltal a különböző generációk képviselőinek munkáin keresztül így is kirajzolódik a jelenkori irányzatok sokfélesége és gazdagsága. Éppen ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy a nyomtatott kiadványban mindenki – legyen szó szakértőről, gyűjtőről vagy a művészetre nyitott laikus érdeklődőről – találjon számára kedves, őt leginkább megszólító műv(ek)et. Az esztétikai élmény- és örömszerzés mellett a katalógus nem titkolt szándéka az értékközvetítés, az érzékenyítés a kultúra által, a gondolatébresztés és érvényes párbeszédek kezdeményezése.

Éder Szabina (Arts & Business)

A kiadvány szerzője a katalógus bemutatójára komplex, minden érdeklődő számára nyitott szakmai programmal készül. A rendezvény keretében 17 órától az Arts & Business vállalkozás képviselői tartanak digitális marketing-workshopot, majd ezt követi a könyvbemutató és a katalógusban szereplő kortárs művek szelekciójából összeállított kamarakiállítás megnyitója.

A helyszínen megvásárolhatók a kiállított művek.

Dr. Dér Csaba Dezső (Arts & Business)

További információk. https://www.artsandbusiness.hu/

Nyitókép: dr. Bacsek Júlia